Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson ryter ifrån: "Så kan vi inte ha det"

Sverige (herr)

SOLNA. Robin Olsen blev attackerad i samband med att City vann Premier League - och kaosscener utspelade sig efter svenska cupfinalen.
Nu markerar Janne Andersson mot planstormningarnas baksida.
- Vi får skärpa till oss inom fotbollen, säger förbundskaptenen.

2:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se händelsen från finalen i svenska cupen.

När Manchester City säkrade Premier League-titeln nyligen stod svenske landslagsmålvakten Robin Olsen i mål för motståndarlaget Aston Villa. Efter slutsignalen stormade City-supportrar planen - och Olsen attackerades, något som ligamästaren därefter bad om ursäkt för.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson ryter nu ifrån efter händelsen.

- Någon ordning får vi ha i fotbollens värld. Jag är ju en Halmstad-fantast och titta exempelvis på matchen mellan Malmö och Halmstad i höstas, den sista matchen. Då stod folk inne vid stolparna, vid Malkolm Nilsson Säfqvist. Att han ska stå i det målet de sista minuterna så… det kan inte vara okej, säger Andersson.

Annons

- Så kan vi inte ha det, att det springer in folk. Vår säkerhet måste vara av högsta prioritet. Det är väldigt tråkigt att det händer. Vi får nog skärpa till oss generellt inom fotbollen och se till att det inte händer. Så ska vi inte ha det.

Om scenerna efter den svenska cupfinalen på herrsidan, mellan Hammarby och Malmö, säger Andersson:

- Jag tycker det är jättetråkigt. De allra flesta som går på fotboll är bra supportrar, de älskar sitt lag och stöttar sitt lag. Men ger man sig in på planen på det sättet, för att ge sig på andra människor… för mig är det inte okej. 

- Jag hoppas att vi får bort så fort som möjligt från fotbollen. Det hör inte hemma här. Jättetråkigt att se. Men engagemanget och lidelsen som finns hos många är fantastisk att se.

Publicerad 2022-05-30 kl 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto