Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lettlands spelare måste stanna hemma och jobba - då reagerar Seger: ”Främmande för oss”

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Två spelare i Lettland missar landskampen mot Sverige.
Anledningen är oro över att bli av med sina jobb.
- Att spelare är tvungna att välja är ju 2020 otroligt tråkigt, säger Caroline Seger.

Foto: Bildbyrån

Tidigare på onsdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Kristīne Giržda och Renāte Fedotova inte kommer till spel mot Sverige, och att anledningen är att de kände sig tvungna att stanna kvar i Lettland för att inte bli av med sina jobb.- Giržda och Fedotova är inte professionella så båda var tvungna att stanna hemma och arbeta. Deras chefer tvingade spelarna att jobba, sa presschefen Ilja Polakovs.Trots att de svenska spelarna fokuserar på sitt och givetvis vill vinna tisdagens match så tycker de samtidigt att det är trist för Lettland att inte ha bättre förutsättningar.- Det är klart att det är otroligt tråkigt om det är sådana förutsättningar som Lettland har. Men för oss är det fullt fokus oavsett vad det är för lag som Lettland kommer med. Men det är klart att det fortfarande är väldigt stora skillnader mellan olika landslag och man får hoppas att det jämnar till sig, säger Jonna Andersson.ANNONS

Hon får medhåll av lagkapten Caroline Seger:- Det är främmande för oss som lever så här och har våra förutsättningar, men sedan hör det ju till, det är ju så här det ser ut. Det är många landslag som får jobba hårt för att ens få några bra förutsättningar, och sedan att spelare är tvungna att välja är ju 2020 otroligt tråkigt så klart, säger Seger och fortsätter:- Men det är svårt för oss att ta tag i de frågorna. Vi jobbar på vårt håll så mycket vi kan för att skapa bättre förutsättningar för oss här hemma som i sin tur förhoppningsvis leder till att det blir så sen över hela världen. Man ser ju oftast till sitt egna bästa så klart och kan man påverka andra länder till att gå samma håll så är ju det positivt. Men det är en jättestor och svår fråga.
Publicerad 2020-10-21 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto