Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska kritiken - har aldrig mött ett lika destruktivt lag som Lettland: "Elva spelare i straffområdet"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Lettland vill göra allt för att inte förlora med för mycket.
Sverige har aldrig mött ett lika destruktivt lag.
- Det är troligtvis det laget som har lagt sig lägst av alla lag som vi någonsin har spelat mot, säger Kosovare Asllani.

Foto: Bildbyrån.

Noll poäng, 2-30 i målskillnad och flera tunga avbräck. Lettland står inför en minst sagt tuff uppgift borta mot Sverige.

Senast lagen möttes så vann Sverige med 4-1 i Lettland. Då stod det 1-1 i halvtid och det dröjde ett tag innan Peter Gerhardssons lag kunde avgöra.

- Det är ett svårt lag att hitta ytor mot. Det är troligtvis det laget som har lagt sig lägst av alla lag som vi någonsin har spelat mot. När vi spelade på bortaplan så hade Lettland elva spelare i eget straffområde, så det var väldigt små ytor att spela på, säger Kosovare Asllani.

Caroline Seger håller med:

- Det var otroligt svårspelat mot ett motstånd som var elva spelare i straffområdet, säger hon.

ANNONS

Enligt Peter Gerhardsson så har Lettland försökt att utveckla sitt spel och ville i de två senaste matcherna ligga högre med laget och gjorde några försök till att ha ett anfallsspel.

Men resultatmässigt blev det ingen positiv effekt. Först 0-9 mot Island och sedan 0-5 mot Ungern.

Så frågan är om Lettland kommer att fortsätta att försöka ligga lite högre med sina spelare eller om man flyttar tillbaka sina positioner för att inte släppa in så många mål?

- Det är ju guld för oss om Lettland vill spela högt. Det är bättre för oss. Men om jag hade varit deras tränare så hade jag nog inte gjort det. Om deras lag vill hålla tätt så långt som möjligt så kommer den taktiken att backa hem vara den enda som är effektiv, säger Asllani.

I din roll där du ska hitta ytor mellan backar och mittfältare, är det svårare för dig att möta ett Lettland som backar hem än ett bättre lag som Island eller England som inte backar hem?

ANNONS
- Ja det är klart. För de här lagen vill oftast stänga centralt och lägga sig lågt. Så för egen del som är en central spelare så blir det svårare att hitta ytor och det blir mer spel på kanterna mot sådant motstånd, medan det mot toppnationerna är det otroligt mycket roligare att spela på min position för då blir det som en riktig fotbollsmatch och man kan hitta ytorna mycket enklare. Vi får väl se hur Lettland väljer att spela mot oss.

Publicerad 2020-10-22 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto