Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF-stjärnorna om Tomasson i Blågult: "Hade passat"

Sverige (herr)

ESTEPONA. Jon Dahl Tomasson intresserar SvFF i jakten på en ny förbundskapten.
Ett vettigt alternativ, menar flera Malmö FF-stjärnor.
- Han hade passat bra, säger Martin Olsson till Fotbollskanalen.

2:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Svenska herrlandslaget står fortsatt utan en förbundskapten. I mars är det dags för första riktiga samlingen efter Janne Anderssons farväl och vänsterbacken Martin Olsson, som ofta var med i truppen under Anderssons ledning, är förvånad över att ersättaren dröjer.

- Ja, det har tagit lite längre tid (än beräknat). Det är lite annorlunda, lite skumt. Men de tar väl sin tid för att hitta den rätte också. Hittar de rätt kan det bli bra, säger Olsson.

Tidigare i januari kunde Fotbollskanalen avslöja att Svenska Fotbollförbundet varit i kontakt med Blackburns tränare Jon Dahl Tomasson och visat intresse för dansken. Nyligen skrev också Aftonbladet att han är en av kandidaterna som fortfarande finns på SvFF:s lista.

Annons

Martin Olsson har haft Tomasson som tränare i Malmö FF och ger den förre storspelaren ”tummen upp” som förbundskaptenskandidat.

- Jag tycker han hade passat bra. Han har rutinen från fotbollsvärlden och inte bara det. När han var i Malmö var vi starka i presspelet och vi var väldigt svåra att bryta igenom. Han kan komma in med en annan spelidé och det tror jag hade passat spelarna som finns nu.

MFF-spelaren ser det som ett plus att Tomasson varit assisterande förbundskapten för Danmark.

Men hur skulle det vara att ha en dansk förbundskapten för Sveriges landslag?
- Ja, det vore annorlunda. Jag vet inte. Man får försöka tänka på att han inte är dansk, säger Olsson skämtsamt.

- Men han är en bra man och en bra tränare. Det hade varit ett alternativ för landslaget.

En lagkamrat i Malmö som också haft Tomasson som tränare, och som också är landslagsaktuell, är Isaac Kiese Thelin. Forwarden säger följande om det möjliga SvFF-spåret:

Annons

- En fin och bra tränare. Sen får man se. Han har ju en klubb i England så det är inget jag tänker på. Det får de i förbundet fokusera på. Men Jon Dahl är en bra tränare.

Vad tänker du om att det saknas en förbundskapten fortsatt?
- Det är lite konstigt men då hade väl något "klart" (med Olof Mellberg) och då är det klart att det blir lite annorlunda nu. Men jag har förtroende för att de kommer hitta något som blir bra, svarar Kiese Thelin.

Kiese Thelin var med på landslagets januariturné i år och har förhoppningar om att kunna slåss om en plats i Blågult framöver.

- För mig vore det en fin bonus. Vi får se vem som blir tränare först och främst. Men jag har ju varit med i snacket och på de här "listorna" (bruttotruppen), så jag vet att det är möjligt. Det är bara för mig att fortsätta göra det bra här. Vi hoppas kunna gå ut i Europa och då finns alla chanser.

Annons

Martin Olsson, som hunnit bli 35 år, vill inte slå fast att det är slutspelat i landslaget för honom. Men Olsson vill heller inte spika att han fortsatt är tillgänglig.

- Jag fokuserar på Malmö och de har ingen ny tränare heller. Jag fokuserar på Malmö, säger Olsson.

Publicerad 2024-01-28 kl 19:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto