POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Neville före Gerhardsson i "The Best" - Seger kritisk: "För mig är det konstigt"

Foto: Bildbyrån.

LIEPAJA/STOCKHOLM. Förbundskaptenerna för ettan, tvåan och fyran i VM kan vinna Fifas prestigefyllda pris "The Best".
Caroline Seger är kritisk till att Phil Neville går före Peter Gerhardsson. 
- Jag tycker att det är konstigt, säger hon till Fotbollskanalen. 

Sveriges landslagsmålvakt Hedvig Lindahl är en av tre målvakter i världen som kan få Fifas pris "The Best". Däremot är inte damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson en av tre tränare som kan få det prestigefyllda priset på damsidan.

I stället har USA:s förbundskapten Jill Ellis, som tog VM-guld, Nederländernas förbundskapten Sarina Wiegman, som tog VM-silver och Englands förbundskapten Phil Neville, som tog England till fjärdeplats i VM, chans att vinna priset. 

Landslagskaptenen Caroline Seger tycker att det är märkligt att Neville kan vinna priset före Gerhardsson. Detta med anledning av att Gerhardsson tog Sverige till VM-brons, medan Neville tog England till en fjärdeplats. 

- Jag tycker att det är konstigt när man har tagit brons med ett litet land som Sverige och sedan går en fjärdeplats före. Jag vet inte hur det är möjligt, antagligen för popularitet eftersom att allmänheten får rösta, om inte jag har fel. Han (Phil Neville) är också ganska mer känd än Peter, även om Peter har ett förflutet i något lag i Sverige. För mig är det konstigt, säger Seger till Fotbollskanalen.  

Det är mer på namn än merit?
- Ja, men det skulle jag säga. Jag tycker att det är konstigt att Peter inte är topp-3. Återigen är vi ett litet land och har gjort någonting bra och han har gjort det väldigt bra för vår del. 

Caroline Seger gjorde under tisdagskvällen 90 minuter och ett straffmål i Sveriges 4-1-seger mot Lettland i EM-kvalpremiären i Liepaja. 

Publicerad 2019-09-03 kl 21:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå