Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nielsens markering: "Det irriterade mig"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Schweiz gav Sverige en rejäl fajt.
Nu tycker Nils Nielsen att svensk media underskattat Schweiz.
- Det irriterade mig, säger förbundskaptenen.

4:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från SVT.

Svenska landslaget besegrade under onsdagen Schweiz med 2-1 i den andra gruppspelsomgången i EM. Inför matchen uttalade sig Schweiz danske förbundskapten Nils Nielsen om att Sverige hade över 90 procents chans att vinna matchen, då det schweiziska landslaget kom från en tuff uppladdning med nio spelare och elva ledare, som haft magproblem senaste dagarna.  

Nu menar Nielsen att han är nöjd med Schweiz insats mot Sverige och tycker att Peter Gerhardssons landslag förtjänade att vinna matchen.

- Jag tycker att vi hade chans att ta åtminstone en poäng. Vi var inte så nära att vinna, men vi var nära i början och om vi hade gjort mål då, så hade det kanske slutat annorlunda, men det spelar inte så stor roll vem som förtjänar att vinna, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Nu vann Sverige och det var inte oförtjänt. De gjorde också några offside-mål, och jag säger inte att vi hade fler chanser än vad de hade, då de hade många fler chanser än vad vi hade, men jag är nöjd med hur vi skapade chanser. Vi måste bara ta vara på dem, och det behöver vi göra bättre i nästa match för att gå vidare. Självklart förtjänade Sverige att vinna, då de gjorde ett mål mer än vad vi gjorde.

Samtidigt tycker Nielsen att svensk media underskattat Schweiz.

- Vi hade en tuff vecka, men Schweiz kan också spela fotboll. Det är inte bara Sverige som kan spela fotboll, och jag kände från svensk media i går (läs i tisdags) att alla var mer oroliga över viruset än över oss, att svenska spelare skulle bli drabbade, och det var uteslutet. Ingen var orolig över om Sverige skulle vinna eller inte. Det irriterade mig, säger Nielsen och fortsätter:

ANNONS

- Jag är därför glad över att vi gav dem en fajt och i slutändan är jag dansk, så jag älskar Sverige och jag älskar svenskar. Om vi ska förlora en match är jag glad över att det är mot Sverige och inte mot Holland. Men sanningen är att jag tycker det var lite konstigt att det var en kommentar i går (läs i tisdags) om att Sverige kommer vinna stort, så att de kan se till att de vinner gruppen. De kan också hoppas på att vi slår Holland, och då är de också etta i gruppen. Det irriterade mig lite, men annars älskar jag Sverige. Jag tycker att det är ett av de trevligaste länderna att besöka.

Sverige ställs på söndag mot Portugal, medan Schweiz ställs mot Nederländerna i den sista gruppspelsomgången i EM i England.

Publicerad 2022-07-14 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto