Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Osäkerhet i Blågult: "Vi vänder på varje sten"

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige behöver reda ut frågetecken i truppen inför kvalfinalen mot Polen.
Ett av dem: Albin Ekdal.
- En skada gjorde sig påmind för honom mot Tjeckien, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

0:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Peter Wettergren i spelaren ovan.

0:34
Wettergren om Kulusevski och Ekdal: "Har lite känningar i dag"
0:36
Wettergren om Zlatans status: "Det finns en plan för honom"

Under torsdagen gick Sveriges playoff-semifinal mot Tjeckien hela vägen till förlängning. Blågult fick alltså spela en extra halvtimme inför kvalfinalen mot Polen på tisdag, då det ska avgöras om Sverige tar sig till VM i Qatar eller inte.

Dagen efter 1-0-segern finns det en del frågetecken i truppen. Vänsterbacken Martin Olsson skadade sig mot Tjeckien och kommer lämna samlingen, och i övrigt ser Sverige över statusen på spelarna i truppen.

- Det är klart att spelarna har lite känningar i dag, det var därför många körde rehab. Vi håller på att gå igenom alla spelare. Martin Olsson kommer inte vara kvar men för de övriga känns det ganska ljust, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

ANNONS

Mot Tjeckien klev viktige mittfältskuggen Albin Ekdal av i den 72:a minuten.

- Albin har haft problem ett längre tag med en skada, den gjorde sig påmind lite i går. Han kunde inte göra sig själv rättvis. Men nu har vi några dagar på oss. Han är fantastiskt skicklig på att komma tillbaka. Jag har en stark tro på att han kommer vara helt fit for fight på tisdag.

Under lördagen väntar sig Blågult ha bättre koll på vilka spelare som kommer kunna starta mot Polen. Och Wettergren har tillsammans med förbundskaptenen Janne Andersson redan satt igång funderingarna kring hur laget ska se ut och hur man ska ta sig an Polen.

- Det snurrar ganska mycket, så är det. Direkt när matchen mot Tjeckien slutade började tankarna gå. Så är det. Det är fokus direkt på nästa match. Vi vänder på varje sten.

Vad gäller forwardsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som precis kommit tillbaka från skada och var avstängd mot Tjeckien, är Wettergren precis som Andersson tydlig med att 40-åringen inte kommer starta mot Polen.

ANNONS

- Men han har egenskaper som gör det intressant att ha honom på bänken, säger Wettergren.

På frågan om hur många minuters speltid Ibrahimovic är redo att få mot Polen svarar Wettergren:

- Jag har ingen aning vad jag ska svara. Det är en spekulationsfråga. Jag kan inte svara på den. Om han är redo för 80, 70 eller 60 minuter vet jag inte. 

Men att Zlatan ska kunna hoppa in står klart.

- Jag räknar fullt ut med det. Han är jättetaggad. Det lös om honom när han klev av träningen i dag.

Publicerad 2022-03-25 kl 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto