POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Röslers hyllningar till landslagsuttagna Lewicki: "Är det någon som förtjänar det så är det han"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF har fått en svensk landslagsspelare igen. Janne Andersson gjorde då helt rätt väl, enligt Uwe Röster.
- Precis som (Anders Christiansen) är han en matchvinnare, men på ett annat sätt för oss.

Sedan Oscar Lewicki kom till Malmö FF inför säsongen 2015 har laget spelat 212 matcher i allsvenskan och Europa. I sex av matcherna har han varit avstängd, i sex av matcherna skadad, två gånger vilades han helt från truppen, och en gång blev han kvar på bänken. En evighetsmaskin som nu dessutom är tillbaka i svenska landslaget.

Han blev uttagen i går, dagen innan mötet mot FC Köpenhamn. Hans senaste tävlingslandskamp var i EM 2016 och efter det har han bara spelat under januariturnéer.

- Det är den första spelaren som blir uttagen i svenska landslaget sedan jag kom hit, säger Uwe Rösler.

- Är det någon som förtjänar det så är det han.

- Precis som (Anders Christiansen) är han en matchvinnare, men på ett annat sätt för oss. Han spelar så många positioner, med så hög nivå, och jag är väldigt glad att han fick sin personlig belöning. Han är en sådan lagspelare. Jag hoppas bara att han får chansen och att han tar den.

MFF är sent inne på säsongen efter att redan ha spelat 40 tävlingsmatcher i år, och där spelare efter spelare behöver vila då de är slut i kroppen. För Lewicki är det tvärtom, trots att han är en av de som har spelat flest minuter av alla i år.

- Det är inga känningar alls. Ju fler matcher man får, desto bättre form känner man sig i, säger han till Fotbollskanalen.

- Sällan skadad, sällan känningar, sedan försöker jag göra det jag kan för att undvika skador. Jag tror att min kropp är ganska bra byggd för fotboll.

- Jag var väl också ganska snabb med att prioritera fotbollen, och välja bort alkohol och sånt här. På det sättet har man ökat chanserna att hålla igång.

Publicerad 2019-10-03 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå