POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

AC – personen med extra många skäl att vilja slå FCK

Finns det någon som vill vinna mot FCK mer än MFF:are?

Ja. En MFF:are från Lyngby.

Jag frågade Anders Christiansen om hur det kändes att möta FC Köpenhamn. Förra året sa han att han kunde offra en arm för att ta sig vidare i dubbelmötet mot FC Midtjylland. Vad blir det då mot FCK?

– Den här gången kan jag offra hela kroppen.

Det finns några lager i det. Dels är AC såklart en extrem vinnare, som vill se MFF som bäst i Norden. Dessutom är han som sagt från Lyngby, vars klubb ett tag var en av de bästa i Danmark.

Utvecklingen hängde dock inte med. De var riktigt bra på att utveckla spelare och spela fin fotboll, men faciliteterna förbättrades inte, de var dåliga på att sälja spelare så de lämnade gratis, och de följde inte med i moderniseringen utanför planen.

FC Köpenhamn var den klubben som tog steget att bli störst. Lyngby var en av klubbarna som sa nej till att gå med i sammanslagningen som blev FCK. Senare tappade de ”Don Ö” och därför också en mängd spelare till FCK.

Lyngby är en klubb som likt MFF lever på sina principer kring stark ungdomsfotboll, fint spel, och att försöka göra saker ”på rätt sätt” (även om de hade en kass ägare fram till förra våren). En motpol till FCK.

Ett tredje lager att lägga in till ”AC” är att allsvenskan är nedvärderad i Danmark. Danska spelare får ingen uppmärksamhet, även när de spelar i MFF, och detta samtidigt som danska ligan har blivit en cynisk liga med tråkigare fotboll och fler fasta situationer.

– Jag är snart 30 år nu. Jag har gett upp att få uppmärksamheten i Danmark som jag får i Sverige. Jag har nog snart spelat fler matcher i allsvenskan än Superligaen. Jag valde att gå tillbaka till Malmö igen istället för att gå till Danmark. Det här passar mig bättre. Det är roligare, mer uppmärksamhet, men FCK har alltid varit rivalen. Det här är den största matchen i Skandinavien på länge.

Det finns många skäl till att MFF:are vill vinna mot FCK i kväll. Det finns ännu fler skäl för AC.

@jonas_hansson

Publicerad 2019-10-03 kl 07:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå