Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rytting Kaneryds svar till Gerhardsson: "Det är en balansgång"

Sverige (dam)

MARBELLA. Peter Gerhardsson menar att frågan om spelare ska vara i en bra träningsmiljö eller få kontinuerligt med speltid är komplex.
Johanna Rytting Kaneryd har varit på båda sidor.
- Det är en balansgång, säger hon. 

Foto: Bildbyrån

I somras lämnade Johanna Rytting Kaneryd en nästintill garanterad startplats i BK Häcken för att testa vingarna utomlands för första gången. Den svenska landslagsanfallaren landade i London och skrev på ett kontrakt som sträcker sig över 2025.  

Men i ett storlag är speltiden inte lika given, däremot befinner man sig i en bättre träningsmiljö där man drillas mot några av världens bästa spelare varje dag. Förbundskapten Peter Gerhardsson menar att det är en komplex fråga, ska spelare välja klubb efter speltid eller ska man gå till den bästa träningsmiljön?  

- Det är svårt att säga. Jag tror att spelare och agenter försöker hitta den heliga gralen, vart man ska vara, sade han då.  

Annons

Rytting Kaneryd har fått uppleva båda sidor av myntet.  

- Jag har fått perspektiv på det nu. Jag kom från Häcken där jag spelade mycket, nästan alla minuter så det var klart att det var en omställning. Det jag känner nu framför allt är att jag får en otroligt bra träning och det är där jag spenderar mest tid. Den miljön är i högsta kvalitet, jag känner mig säkrare än någonsin fastän jag inte spelat alla minuter. Det säger en del om att träningen ger mycket, säger hon och fortsätter:  

- Det är svårt. Alla kommer från olika ställen, vissa har mycket speltid och andra kommer från topplag och har inte lika mycket speltid. Men det är ändå kul att se nivån vi håller och kvalitén på alla spelare. Det är en balansgång – det är klart att man villa ha spelare i matchform. Men får man så pass bra träning som jag känner att jag får är man ändå i bra form och kan prestera i matcher.  

Annons

Hur viktigt är det med speltid och hur går samtalen där?
- Jag har spelat en del och väntade mig kanske inte det till en början. Och med det kommer ju också det faktum att man vill mer, men någonstans får jag ha tålamod i det. Jag har varit med i sex månader och det tar tid att komma in i ett nytt spelsätt, en ny liga och allt annat som är nytt. Men jag försöker bara lära mig och utvecklas så mycket jag bara kan och det känner jag att jag gör i träning också. Sen är det klart att man alltid vill spela, jag är nöjd med dem minuterna jag har fått.  

På högerytterpositionen konkurrerar ”JRK” med Lauren James, syster till Chelseas Reece James. Broder James har sedan tidigare beskrivit sin syster som en spelare som är bättre än några av spelarna i Premier League – så konkurrensen för Rytting Kaneryd är tuff.  

Annons

- Det är en otrolig spelare, hon är bland de bästa jag har spelat med. Hon är helt fantastisk och har en förmåga att driva boll och kan göra allt. Hon skjuter med både höger och vänster fot och kan driva i hög fart. Det är jättekul att ha en sådan spelare i samma lag och kul att få träna med henne varje dag och att vi lär oss av varande. Vi har olika styrkor och hon är en fantastisk fotbollsspelare, säger hon till Fotbollskanalen.  

Men det kan bli en hel del speltid i vår för Rytting Kaneryd ändå då man kommer att tävla om ligatitel, Champions League-titel och cup-titlar.  

- Det är ett tufft spelschema som väntar. Jag älskar att spela matcher, så det blir bara kul. Men där får man vara noggrann med återhämtning och allt däromkring. Det är ett tillfälle att hela tiden utvecklas och bli bättre för egen del, säger hon och fortsätter:  

Annons

- Jag känner att vi är otroligt starka i år och har en fantastiskt bra trupp. Vi har en skön känsla i truppen och det är klart att alla matcher är tuffa. Ligan blir bättre och glappet mellan topp- och bottenlagen är inte lika stort, alla matcher blir viktiga i år och det är mycket matcher i år. Vi måste verkligen fokusera under våren och inte ta något för givet. 

Publicerad 2023-02-15 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto