Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarföreningen: Inget missförstånd mellan oss och spelarna

Sverige (dam)

Ett missförstånd, enligt SvFF.
Inte alls, svarar Spelarföreningen.
- Vi representerar ju spelarna så det rör det sig inte om, säger vice ordföranden Caroline Jönsson till Fotbollskanalen.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bidlbyrån.

Se en tv-intervju med Håkan Sjöstrand i spelaren ovan.

Strandade avtalsförhandlingar mellan damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet har lett till att spelarna i Blågult inte tänker gå på Fotbollsgalan den 20 november. I en intervju med Fotbollskanalen riktade lagkapten Caroline Seger hård kritik mot SvFF och det faktum att man i ett års tid misslyckats med att hitta en lösning på frågan.

- Jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt, att det skulle ta sådan tid. Jag är besviken över att blivit så med tanke vad förbundet säger att man gör i de här frågorna, sa Seger.

Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson svarade att han trodde att det rörde sig om ett missförstånd.

Annons

- Ja, eftersom Spelarföreningen i går var överens med vår delegation om att vi skulle återkomma senare i veckan så är vi ju mitt i pågående samtal, sa Nilsson.

Spelarföreningen, som är motpart till förbundet i förhandlingen, och som alltså representerar spelarna i frågan, håller inte med.

- Det finns inget missförstånd. Vi representerar ju spelarna rakt upp och ner så det rör det sig inte om, säger Caroline Jönsson, som är vice ordförande i Spelarföreningen, till Fotbollskanalen.

- Spelarna är inte på galan om vi inte kan lösa det här. Vi vill ju att det ska lösa sig, det hoppas vi verkligen att det gör. Vi är absolut under förhandling. Vi hoppas att det löser sig den här veckan.

Jönsson, som är sitter i det internationella spelarfacket vill dock inte uttala sig utifrån rollen som FifPro-medlem.

Annons

- Jag sitter i spelarföreningen nu och vill inte kommentera utifrån den andra positionen utan just nu handlar det om vad spelarna vill och vi representerar spelarna. De vill komma till ett avslut där de känner sig respekterade och värdefulla utefter svenska fotbollsförbundets egen värdegrund. Det hoppas vi att vi ska kunna lösa innan Fotbollsgalan.

När Fotbollskanalen når Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark är han fåordig kring ärendet. Om att spelarna tänker bojkotta Fotbollsgalan säger han:

- Jag har inga kommentarer till det över huvud taget. Vi förhandlar med förbundet och kommer fortsätta så.

Erlingmark poängterar att man hoppas nå en lösning snart, men vill inte kommentera hur långt ifrån parterna står varandra.

- Så länge man inte är överens är man inte överens.

Generalsekreteraren medger dock att man i alla fall kommit närmare en överenskommelse sedan förhandlingarna inleddes.

Annons

- Vi har närmat oss varandra, men vi har en bit kvar, avslutar Erlingmark.

Publicerad 2017-11-12 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto