POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
6d

Stort publikstöd väntas i Frankrike för Blågult: "Häftig känsla"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Peter Gerhardsson presentera truppen.

Över 2000 svenska supportar förväntas ta sig till gruppspelsmatchen mot USA.
Ett publikstöd som spelarna uppskattar.
- Att få stödet på plats kommer vara viktigt och roligt men även en häftig känsla, säger Jonna Andersson.

Peter Gerhardsson tog under torsdagskvällen ut sin trupp till sommarens VM-turnering i Frankrike. Innan truppresentationen meddelade Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att över 2000 svenska supportrar förväntas ta sig till gruppspelsmatchen mot USA i Le Havre den 20 juni.

Det är fler supportrar än de som följde Sverige i Nederländerna under EM 2017, något som gläder flera av spelarna.

- Det är jättehärligt att många har beslutat att lägga sin semester i Frankrike och stötta oss. Det finns fortfarande chans att åka ner och försöka ta de sista biljetterna och hänga med, säger Hedvig Lindahl. 

- De som har hängt med oss i de senaste turneringarna har haft ju haft riktigt bra upplevelser. Så det är bara att boka de här biljetterna och dra nu, men det känns jättebra att höra att det är så många som kommer ner.

Kosovare Asllani håller med och tror att årets VM blir det största i historien. Både rent intressemässigt och publikmässigt, men även för att mästerskapet är ovisst på förhand.

- Det betyder mycket och jag tror att när det är i ett land som Frankrike är det många som kan ta sig dit. Så jag tror att det blir en publikfest, säger Linköpings-spelaren.

Trenden med fler supportar på matcher kommer efter en vår där flera publikrekord slagit i damfotbollen. När Sverige spelade landskamp mot Tyskland kom 25 882 till Friends Arena, vilket var det största publiksiffran för ett svenskt damlandslag på hemmaplan.

Jonna Andersson, till vardags i engelska Chelsea, menar att det är stort att det har blivit ett lyft för damfotbollen i flera länder.

- Att få med den stämningen hemifrån, det är klart att man vet att man har support i Sverige, men att få det på plats också kommer vara viktigt och roligt. Det är en häftig känsla att få ha på läktaren och på plats, säger försvararen.

Hur mycket hade ett lyckat mästerskap hjälp till att driva på den utvecklingen ännu mer?
- Det är klart att det hade betytt otroligt mycket. Jag ska inte säga att vi är medgångssupportrar i sig som svenskar men det är klart att det gör mycket när man vinner medaljer och går långt i mästerskap och det är lite lättare att bygga vidare på om man gör ett bra VM här i sommar.

Publicerad 2019-05-16 kl 21:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå