Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenska stjärnor om favoritskap i OS-finalen: "Då har vi väldigt stora chanser att vinna"

Sverige (dam)

Hanna Marklund ser Sverige som favorit i OS-finalen.
Två av Sveriges stjärnspelare delar inte samma åsikt.
- Det är 50-50, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.
- Vi ska gå ut och spela vår spelidé, säger Sofia Jakobsson.

Foto: Bildbyrån

Sverige ställs under fredagen mot Kanada i final i OS i Japan. Efter Sveriges seger mot Australien i semifinalen uttalade sig Fotbollskanalens expert Hanna Marklund, som gjort 118 A-landskamper, om att Sverige har "ett ganska stort favoritskap" och att det "kanske" är 60-40 "eller till och med lite mer" vad gäller procentsatser för svensk seger i finalen.

Magdalena Eriksson vill i sin tur inte framhäva Sverige som stor favorit i finalmatchen.

- Det blir väl lite så när man ser hur vi har tagit oss igenom den här turneringen. Vi har gått obesegrade genom samtliga matcher och har sett starka ut, men alla som har sett matcherna har också sett att vi har haft tuffa perioder och att det gått upp och ner för oss också, säger hon till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Huruvida vi är favoriter eller inte vågar jag inte säga. Jag säger alltid inför de finalerna, som jag spelat i, att det är 50-50. Finaler kan gå hur som helst och i fotboll gäller det att maxa prestationen under dagen och vara redo för vad som krävs. Det kommer vara upp till oss att göra det vi gjort hittills, men lite bättre och lite starkare. Då tror jag definitivt att vi har väldigt goda chanser att vinna.

Sofia Jakobsson om favoritskapet:

- Jag tänker mest att vi ska gå ut och spela vår spelidé, som vi har trott på hela turneringen, och om vi utför matchen utifrån vad vi pratat om och tror på det vi gjort bra hittills har vi en stor chans att vinna matchen, säger anfallaren,

OS-finalen börjar klockan 14:00 svensk tid under fredagen.

Publicerad 2021-08-06 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto