Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF agerar: genomför ny undersökning bland de anställda

Sverige

Fotbollskanalen har kunnat avslöja hur det knakar internt hos SvFF.
Nu har förbundet informerat sina anställda om flera åtgärder, bland annat en enkät.
Den ska ge ett "underlag och stöd i det fortsatta värdegrundsarbetet", berättar SvFF:s Andreas Jansson.

8:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Håkan Sjöstrand i spelaren ovan.

I början av juni kunde Fotbollskanalen avslöja att Svenska Fotbollförbundet sedan en tid tillbaka står utan en fackklubb efter att hela styrelsen hoppade av i samband med senaste årsmötet, och då ville heller ingen kliva in som ersättare. Vidare kunde Fotbollskanalen visa på att en medarbetarundersökning som SvFF genomförde i vintras, efter skandalen runt den fuskande gruppchefen, blottar missnöje med ledningen och att de anställda upplever brister kring frågor som exempelvis öppenhet.

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand gav i samband med publiceringen besked om att SvFF tillsatt en arbetsgrupp till följd av resultatet av medarbetarundersökningen. Och i förra veckan, den 10 juni, informerades förbundets anställda, via arbetsplatsens intranät, om flera åtgärder rörande SvFF:s "kultur- och värdegrundsarbete".

ANNONS

"Ledningsgruppen har sedan en tid tillbaka konstaterat att det finns en vilja och ett behov av att genomföra ett fördjupat kultur- och värdegrundsarbete inom SvFF", skrev förbundet i sitt meddelande till de anställda. 

"Bakgrunden till att vi valt att initiera det här arbetet är bland annat resultatet av den medarbetarundersökning som genomfördes under senhösten 2021".

SvFF nämnde också satsningen på en specifik arbetsgrupp och meddelade att alla medarbetare kommer få en enkät rörande ämnet utskickad till sig inom kort.

"Enkätsvaren kommer att ligga till grund för en fördjupad genomgång inom respektive avdelning samt genomförande av ett antal workshops med samtliga medarbetare under hösten 2022", går att läsa i texten på intranätet, vilken Fotbollskanalen tagit del av.

Kommunikationschefen Andreas Jansson skriver i ett mejl till Fotbollskanalen att målet med arbetsgruppen är att få till "gemensamma och tydliga värderingar som ger vägledning och stöd i stort som smått".

ANNONS

"Målet är också att värdegrundsarbetet ska bygga på engagemang och delaktighet, och vara utvecklande och meningsfullt för alla medarbetare. Arbetsgruppens roll är att planera och förbereda arbetet", skriver Jansson.

Vidare meddelar kommunikationschefen:

"Enkäten är ett sätt att få in information som kommer att fungera som underlag och stöd i det fortsatta värdegrundsarbetet".

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson har för Fotbollskanalen slagit fast att styrelsen har "fullt förtroende" för ledningen och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Publicerad 2022-06-14 kl 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto