TV: Alexander Isak tvåmålsskytt - Sverige krossade Färöarna i EM-kvalet

Alexander Isak gjorde två mål på tre minuter.
Det lade grunden för Sveriges 4-0-seger mot Färöarna.
- Jag har väntat på den här möjligheten, säger Alexander Isak till TV4.

Se Sveriges 4-0-mål i spelaren ovan.

Sverige bortaspelade under torsdagskvällen mot Färöarna i EM-kvalet. Janne Andersson valde då bland annat att ge Alexander Isak chansen från start, vilket tidigt visade sig vara ett lyckat drag den här kvällen.

Isak mötte redan i den tolfte minuten ett inlägg av Mikael Lustig och nickade bollen i mål till 1-0. Det var anfallarens andra mål i landslaget, men första i en tävlingsmatch. Tre minuter senare var det dags igen. Isak mötte ett inspel i straffområdet av Sebastian Larsson och rullade kyligt in bollen i mål till 2-0.

- Jag brukar inte göra nickmål, men jag fick en perfekt boll från Lustig och nickade in den, säger anfallaren till TV4.

- Det är såklart skönt som anfallare, man känner sig trygg i sitt spel, fortsätter han.

Lite senare fick Sverige fira igen, då Victor Nilsson Lindelöf sköt 3-0 efter ett inspel i straffområdet av Pierre Bengtsson. Sverige fortsatte sedan att trycka på framåt och strax före halvtid pricksköt Robin Quaison 4-0. Det stod sig första halvlek ut.

- Det är som jag har sagt innan att jag har väntat på den här möjligheten. Det är inte det starkaste motståndet i dag, men jag tycker att vi gör jobbet, säger Isak.

Sverige skapade även i andra halvlek flera chanser, men utan att riskera något bakåt, då Färöarna emellanåt hotade med omställningar. I slutändan blev det just 4-0 och därmed är nu Sverige ensam tvåa i EM-kvalgruppen, fem poäng bakom Spanien i gruppledning.

- Vi gör en stabil match. De hade någon chans i andra halvlek, men det var väldigt stabilt, säger Robin Quaison till TV4.

Norge vann också under torsdagen mot Malta och är två poäng bakom Janne Anderssons landslag inför söndagens möte mellan grannländerna på Friends Arena.

Färöarnas lag: Gunnar Nielsen - Hördur Askham, Atli Gregersen, Rogvi Baldvinsson, Viljormur Davidsen - Hallur Hansson, Brandur Hendriksson (Meinhard Olsen, 76), René Joensen - Sölvi Vatnhamar, Joan Edmundsson, Arni Frederiksberg (Johannes Bjartaliö, 63).

Sveriges lag: Robin Olsen - Mikael Lustig (Emil Krafth, 46), Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Pierre Bengtsson - Sebastian Larsson (Jimmy Durmaz, 73), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal (Gustav Svensson, 63), Robin Quaison - Alexander Isak, Marcus Berg.

Sverige ställs på söndag mot Norge på Friends Arena. Matchen börjar klockan 20.45 och sänds på TV4, C More Fotboll och streamat på cmore.se.

Publicerad 2019-09-05 kl 22:33