Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Andersson om nyckelspelarnas knappa speltid: "Oroar inte mig"

Sverige (herr)

Blågult har flera nyckelspelare med knapp speltid.
Det är inget som oroar Janne Andersson inför EM-kvalet.
- När vi träffas får vi paketera ihop det här på bästa sätt och hitta något bra av det, säger förbundskaptenen till TV4. 

4:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson presenterade i dag landslagstruppen till kommande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge i slutet av mars. I truppen finns ett antal viktiga spelare med knapp speltid, däribland Emil Forsberg på grund av tidigare skadeproblem, Mikael Lustig på grund av konkurrens och Sebastian Larsson och Andreas Granqvist med anledning av att båda är under försäsong i Sverige.

Janne Andersson är däremot inte oroad över nyckelspelarnas knappa speltid. 

- Det är något vi måste värdera och ta hänsyn till och det får vi hantera när vi träffar spelarna och tränar med dem. Sedan får vi se hur vi gör med laguttagningar bland annat utifrån de här parametrarna, säger han till TV4.

ANNONS

- Jag kan däremot inte säga att jag oroar mig, då det hela tiden är det här som förbundskapten med att någon har lite speltid, vad händer med den och så vidare. När vi träffas får vi paketera ihop det här på bästa sätt och hitta något bra av det. Jag oroar mig inte, men jag brukar alltid säga att det absolut bästa är att spelarna är friska och spelar hela tiden. Det har jag dock aldrig varit med om hittills, då det alltid finns några frågetecken på det här sättet, fortsätter han. 

Är det någon spelare du tycker kommer in med extra bra form?
- Jag tycker att Victor Nilsson Lindelöf spelar hela tiden på en hög nivå och det kommer vi ha gott av i grunden. Robin Olsen spelar också den här typen av matcher hela tiden som är tuffa och bra och det är också jättebra för oss. Det är två av dem och sedan har vi några stycken till som visat bra form och några som inte varit med så mycket, men sett till hur det brukar se ut, så ser det nog ut som det brukar. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-13 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto