Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
33v

TV: Forsberg positiv trots mållöst mot Danmark: "Bra för oss"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emil Forsberg tar med sig det positiva i Sveriges försvarsspel från mötet med Danmark.
- De hittade inte igenom med några passningar utan vi spelade tight och bra, så det var viktigt att få svar på, säger han efter matchen.

Sverige lyckades inte få hål på Danmark i den första av två träningslandskamper inför VM i Ryssland. Trots en mållös match var den svenska mittfältsstjärnan Emil Forsberg positiv efter mötet.

- Det var en typisk träningsmatch, lite småsmällar här och där. Vi ville få svar på vissa saker och det tycker jag att vi fick. Det var inte den bästa matchen jag har spelat, det skedde inte mycket framåt från vår sida. Men det var som sagt en typisk träningsmatch, väldigt lugnt, men som också är bra för oss att få, sa Forsberg efter matchen.

Mest nöjd var Forsberg med landslagets kollektiva försvarsspel, men menar att man lär få slipa på offensiven inför VM.

- De hittade inte igenom med några passningar utan vi spelade tight och bra, så det var viktigt att få svar på, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att vi visade mer mod i andra halvlek även om det blev lite kort ibland. Vi måste försöka spela mer, annars blir det jobbigt för oss. Vi måste även ha bollen och spela runt för annars blir det för jobbigt för oss att bara springa, springa, springa.

För egen del var träningsmatchen välbehövlig för Forsberg, som fått sparsamt med speltid i klubblaget RB Leipzig under den gångna säsongen.

- Det var skönt att spela igen, jag har ju inte spelat på ett tag. Det känns bättre och bättre. Som sagt var det en träningsmatch, så man försöker bara att hitta sig själv och hitta laget och allt som ska sitta så det var bra. 

Se intervjun med Forsberg i spelaren ovan.

Publicerad 2018-06-02 kl 22:10
Annons
Annons
Annons