Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Livet inifrån "reservbubblan": "De knackar på dörren - får maten ställd utanför"

Sverige (herr)

Inkallad efter flera positiva coronafall i Blågult.
Nu berättar Niklas Hult om livet inifrån "reservbubblan".
- De knackar på dörren så får man maten ställd utanför så får man gå ut och hämta en bricka, säger han till TV4.

5:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Niklas Hult i spelaren ovan.

Sverige förbereder sig just nu för sommarens EM, och på måndag väntar premiären mot Spanien. Under den senaste veckan har både Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19 - och det har fått landslaget att agera.

Pararellt med den ordinarie EM-truppen i Göteborg befinner sig sex spelare på plats och tränar, allt för att vara redo vid eventuella nya positiva provsvar. Den så kallade "reservbubblan" består av Jacob Rinne (målvakt), Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult (backar), Jesper Karlsson (mittfältare/forward) och Isaac Kiese Thelin (forward), och de lever isolerade.

ANNONS

I en intervju med TV4 berättar Niklas Hult, som befann sig i poolen med sin dotter när samtalet från Janne Andersson kom, om livet inifrån "reservbubblan".

- Det är inte så mycket man kan göra. Vi sitter här inne på våra rum, får maten. De knackar på dörren så får man maten ställd utanför så får man gå ut och hämta en bricka. Äta inne på rummet. Sedan så har vi träning en gång om dagen. Så det enda gången man träffar de andra spelarna i reservbubblan, säger Hult och berättar mer om matrutinerna.

- De knackar på dörren. De skriver i chatten innan: "lunchen på väg" eller "frukosten på väg", tar några minuter, sedan knackar någon på dörren så står en bricka utanför.

Hult berättar att han blivit van att sitta isolerad, i och med att coronan har funnits så länge nu.

- Det är det som är det sjuka. Man har blivit ganska bra på att sitta i karantän. Förra året när coronan bröt ut så var jag ensam i Grekland, familjen hade åkt hem till Sverige som var bestämt sedan tidigare. De blev fast där, de kunde inte komma tillbaka till Grekland. Jag satt fast i Grekland själv i en liten lägenhet i två månader ungefär så man har blivit ganska bra på att sitta i karantän och underhålla sig själv. Så att några dagar här är inga problem längre. Det blir mycket, man försöker spela Playstation, kolla filmer, serier. Lite sådana grejer.

ANNONS

Om Hult tror på EM-slutspel i stället för försäsong med Hannover?

- Klart att det hade varit grymt men jag kom hit med inställningen att man får lite extra träning, allt annat är en bonus. Samtidigt önskar man inte att någon blir skadad eller får corona.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Johanna Garå

Publicerad 2021-06-12 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto