Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Reserverna om samtalet från Janne: "Jag var med min dotter i poolen"

Sverige (herr)

Janne Andersson har kallat in en reservtrupp.
Nu ska sex spelare lämna sin semester för att vara redo inför EM. 
- Jag var med min dotter i poolen när Janne ringde, säger Niklas Hult.
- Jag måste bara hem och hämta fotbollsskor och benskydd, säger Mattias Johansson. 

2:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Janne Andersson bekräftar reservtruppen i spelaren ovan.

Sverige har den här veckan drabbats av två corona-fall inför EM-premiären mot Spanien den 14 juni i Sevilla. Både Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg har testat positivt och därmed har Blågult nu fattat beslut om att kalla in en reservtrupp, som kommer att tränas av U21-landslagets tränare Poya Asbaghi i en egen "bubbla" i Göteborg. 

De som är uttagna är Jacob Rinne (målvakt), Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult (backar), Jesper Karlsson (mittfältare/forward) och Isaac Kiese Thelin (forward). De ska vara redo att kliva in i EM-truppen om man bestämmer sig för att stryka någon covid-smittad spelare i den ordinarie EM-truppen framöver.

ANNONS

Vänsterbacken Niklas Hult, till vardags i Hannover, berättar att han just nu befinner sig på semester i Grekland och att han njöt av ett dopp när förbundskaptenen Janne Andersson ringde honom. 

- Jag var med min dotter i poolen när Janne ringde, så det var bara att gå upp och packa ungefär. Det är en del att fixa med corona-test och grejer, men det kommer lösa sig, säger Hult till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Jag blev lite överraskad. Jag visste inte att de skulle göra så, jag hade inte koll på det. Jag hade ett missat samtal från Janne, så då blev jag lite överraskad. De ville egentligen att jag skulle komma i kväll, men jag får komma i morgon.

Hur är formen?
- Vi spelade sista matchen den 23 maj, så man har inte haft några ordentliga fotbollspass. Jag har kört lite fotboll individuellt och har haft ett program från laget med löpning och sådär. Det fysiska har man försökt bibehålla sedan säsongen och det är väl mer lagträning man inte haft sedan man slutade, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Jag hoppas att det blir mycket "kvadde" (kvadraten) och sådana grejer. Det låter aldrig bra när det är sex spelare, då det brukar innebära att det blir mycket löpning, men jag får hoppas att det inte blir det, säger han och skrattar. 

Hur ser du på möjligheterna att få vara med i den "riktiga" EM-truppen?
- Nu tar jag det här som ett tillfälle att träna fotboll innan säsongen börjar, man vill ju inte att någon ska drabbas av en skada eller en sjukdom, så jag ser på det på det sättet. Nu får jag dra igång tidigare och får lite extra-träning inan fotbollssäsongen drar igång. 

Högerbacken Mattias Johansson, som senast tillhörde turkiska Genclerbirligi, fick beskedet under förmiddagen i dag och tackade ja direkt. 

- Jag är i Sverige så jag var lättillgänglig. Jag var faktiskt i Göteborg och hälsade på polare. Så nu är jag på väg hem till Jönköping igen och ska hämta mitt pick och pack och därefter blir det tillbaka till Göteborg, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

I och med att Johansson är i Sverige kan han ansluta till "reservbubblan" direkt. 

- Jag kommer ansluta i kväll, jag måste bara hem och hämta fotbollsskor och benskydd.

Hur är formen?
- Jag har hållit igång ganska bra, sedan blir det inte samma sak när man är i daglig fotbollsträning, men det kommer man in i snabbt. Det har man i blodet.

Hur känns det att vara en del av landslaget fast på det här sättet?
- Det är ju ett steg närmre, även om det bara är en bubbla så är det kul att komma dit och spela fotboll igen.

Målvakten Jacob Rinne, till vardags i Ålborg, har just blivit pappa igen och var hemma i Örebro när han fick beskedet. Han tackade också ja direkt. 

- Det är såklart att det är skitkul när man får bekräftelse på att man är med i det, snacket och så. Det är jättekul, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Vi är hemma. Vi fick vårt andra lilla barn här för två veckor sedan, så vi har varit hemma med familjen och slappnat av och tagt det lugnt.

Var det självklart att tacka ja med tanke på tillökningen?
- Ja, det var det. Vi har mycket hjälp hemifrån och sådana grejer, så vi är ganska trygga med det. Därmed kändes det ganska självklart att haka på när man väl nu får chansen. Då tackar jag inte nej.

Rinne förstår samtidigt att det inte är säkert att han blir uttagen i EM-truppen.

- Den situationen är man ganska införstådd i. Det är vad det är, men jag ser det som ytterligare en bra chans att få visa upp mig ännu mer. Det är en skön bekräftelse att man är med i snacket och alltihop. Jag var ganska införstådd med det på en gång. 

Publicerad 2021-06-10 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto