Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Sverige skapar "reservbubbla" inför EM - sex spelare kallas in

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Sverige kallar in sex spelare i en "reservbubbla" vid sidan om EM-truppen.
Det bekräftar förbundskaptenen Janne Andersson.
Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin har ringts in.

2:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Janne Andersson motivera varför man kallat in sex reserver.

Blågult agerar inför EM-premiären mot Spanien på måndag efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19 tidigare under veckan.

Extratruppen kommer bestå av sex spelare: Jacob Rinne (målvakt), Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult (backar), Jesper Karlsson (mittfältare/forward) och Isaac Kiese Thelin (forward).

- Det är spelare som varit med oss tidigare och som var ganska nära att komma med i EM-truppen. Jag är väldigt glad över att de sagt ja, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Spelarna kommer tränas av U21-landslagets tränare Poya Asbaghi och vara helt isolerade från EM-truppen på hotellet på Hisingen.

ANNONS

- De kommer vara helt för sig själva och inte träffa varandra. De kommer vara på sina rum, äta och sen tränar de nere på träningsplanen.

- Spelarna kommer träna fredag, lördag och söndag.

Senast på söndag behöver Sverige fatta beslut om någon av reservspelarna ska ta klivet in i EM-truppen. Blågult har fortsatt hopp om att Kulusevski och Svanberg ska kunna ingå i EM-truppen. 

Om en reservspelare får en plats i EM-truppen till slut kommer kunna ansluta till den "riktiga" truppen först på tisdag. Därmed missar de, oavsett vad som händer, premiären mot Spanien.

Under onsdagen sa Janne Andersson till Fotbollskanalen att det inte var aktuellt att skapa en "reservbubbla". Men förbundskaptenen ändrade alltså sig.

- I går (onsdag) utvärderade vi situationen kring vad vi kunde göra för att täcka upp ännu mer framöver, och då fattade vi beslut om att vi ska skapa en reservbubbla, säger Andersson.

ANNONS

- Vi har agerat så snabbt som jag kände var möjligt.

Uefa har tidigare meddelat att EM-lag som drabbas av "allvarliga skador eller sjukdomar" före sin första match i turneringen får göra obegränsat antal ändringar i truppen. Spelare som testar positivt för covid-19 eller bedöms ha varit i närkontakt med en coronasmittad person tillhör kategorin spelare med "allvarlig sjukdom" och kan alltså bytas ut.

Om en spelare ersätts i den ordinarie EM-truppen på grund av covid-19 stryks den spelaren ur truppen och kan inte återansluta senare under EM-turneringen.

Mer inom kort...

Fakta

Här är Sveriges reservbubbla

Jacob Rinne, målvakt, Ålborg
Mattias Johansson, högerback, Genclerbirligi
Joakim Nilsson, mittback, Arminia Bielefeld
Niklas Hult, vänsterback, Hannover
Jesper Karlsson, ytter/anfallare, AZ
Isaac Kiese Thelin, anfallare, Kasimpasa/Anderlecht

Tränare: Poya Asbaghi

Publicerad 2021-06-10 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto