Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför väljer Blågult att inte kopiera Spanien: "Har god marginal"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Spanien har kallat in 17 spelare i en "reservbubbla".
Men den vägen har Sverige valt att inte ta inför EM-premiären.
- Vi ska fortfarande kunna ta ut ett slagkraftigt lag, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Fotbollskanalen.

5:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas en intervju med Janne Andersson.

Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg har testat positivt för covid-19 och nu finns en oro hos det svenska landslaget att fler spelare ska testa positivt under de kommande dagarna. Men landslagsledningen har valt att inte kalla in någon ersättare i dagsläget.

- Vi pratar om det, men vi har inte fattat något beslut om att göra det. Ett skäl till att vi fick ta ut 26 spelare (i EM-truppen) istället för 23 var ju att det här kunde hända. Så just nu är det inte aktuellt att ta in någon, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Han har dock tankar om olika scenarion som kan bli verklighet in framöver.

ANNONS

- Jag har lite planer i mitt huvud.

På frågan om han tagit kontakt med spelare och sett till att de är i "stand by"-läge svarar Andersson:

- Inte på det sättet. Inte mer än att vi har spelare som varit med tidigare och som jag pratat med finns med i bakgrunden. Jag har pratat med några stycken om det skulle hända något på vägen. Men det är inte så att jag sagt att de ska sitta hemma och vänta och att de ska göra det här och det här.

- Det finns spelare som definitivt känner att de är aktuella om det skulle vara så att vi behöver ta in ersättare.

Spanien som Sverige möter i EM-premiären på måndag och som också drabbats av två coronafall i sin spelartrupp har skapat en "reservbubbla" vid sidan om sin EM-trupp. Den består av 17 spelare som är redo att kliva in i EM-truppen om laget bestämmer sig för att stryka någon spelare från den ursprungliga truppen.

ANNONS

Men Sverige har valt att gå en annan väg. Någon "reservbubbla" är inte aktuellt att skapa.

- Nej. Det finns många tankar i huvudet men det är inget som har kommit fram än. Där är vi inte nu. Men jag och vi funderar hela tiden kring de här frågorna, säger Janne Andersson. 

Går det att motivera varför? Är det praktiskt svårt att göra så?
- Ja, och det har ju också med den här osäkerheten att göra. Vi har ju ingen aning vad som kommer hända. Men för varje dag som går hoppas jag det klarnar och blir ljusare.

- Att dra igång en extrabubbla… det är ju, som jag sa tidigare, så att en anledning till att jag fick ta ut 26 spelare är just för att det här skulle kunna hända. Nu är vi 24 spelare som är friska så jag ser fortfarande att vi har god marginal och att vi ska kunna ta ut ett slagkraftigt lag.

ANNONS
Publicerad 2021-06-09 kl 20:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto