Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarnas önskan efter covidkaoset - nobbar media

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Landslaget har skakats om efter att två spelare testat positivt för covid.
Därför vill ingen ur truppen prata med media.
- Man vill fokusera på fotbollen och inte göra något medialt, säger presschef Jakob Kakembo Andersson till Fotbollskanalen.

7:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Olof Lundh kommenterar kaoset i landslaget.

Man kan lugnt säga att det blev en rivstart för landslaget i Göteborg. På tisdagen samlades spelarna och det dröjde inte länge innan det stod klart att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid.

Då valde landslaget att hålla tillbaka samtliga spelare från att prata med media och skickade i stället fram förbundskapten Janne Andersson, läkare Anders Valentin och landslagschef Stefan Pettersson.

Samma sak på onsdagen. Inga spelare ville prata med media. I stället dök Janne Andersson, Anders Valentin och Stefan Pettersson upp på en presskonferens efter träningen.

Detta är något som inte brukar hända, då det vanligtvis kommer några spelare och pratar med media efter varje träning.

 Så nu har det inte gått att fråga något om hur spelarna känner kring situationen med två som har testat positivt för covid och ändrade rutiner och regler på deras hotell.

ANNONS

När Fotbollskanalen frågar presschef Jakob Kakembo Andersson varför inga spelare har varit tillgängliga under de två första dagarna i Göteborg så visar det sig dels att spelarna själva har bett om att inte få träffa media, dels att Janne Andersson vill skydda sina spelare från media.

- Vi har valt att spelarna ska fokusera helt på fotboll i och med att det var en så stressig dag som det var i går, säger Kakembo Andersson.

Har spelarna bett om att inte få prata med media?
- Vi har stämt av med både Janne och spelarna.

Så det är spelarnas önskemål att inte prata med media om läget som är nu?
- Ja. Jag har pratat med några av spelarna som är mer rutinerade och frågat hur man vill göra och då är svaret att man vill fokusera på fotbollen och inte göra något medialt.

Publicerad 2021-06-09 kl 17:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto