Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hat mot Kulusevski på sociala medier: "Finns övertramp"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Dejan Kulusevski fick covid och kan sedan ha smittat Mattias Svanberg.
Nu har han fått ta emot hat på sociala medier
- Det finns ett fåtal övertramp, det är några tuffa ordväxlingar i våra flöden, säger Martin Fredman, säkerhetschef på SvFF.

2:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Janne Andersson pratar om tisdagens tunga besked.

På tisdagen inledde landslaget sin samling i Göteborg med en presskonferens där det bekräftades att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19. Kort efteråt bekräftade SvFF att även Mattias Svanberg testat positivt, och nu säger landslagsläkaren Anders Valentin att han tror att Kulusevski smittades av en nära anhörig, och att mittfältaren sedan smittade Svanberg.

På sociala medier har också ett klipp florerat där Kulusevski synts på en tillställning. En middag med nära vänner, berättade förbundskapten Janne Andersson under onsdagen. 

- Jag har pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän tillsammans med sin flickvän på en middag. När han kom dit var några av hans kompisar där, som en liten överraskning, sa han och fortsätter:

ANNONS

- Det var han jätteglad över. Hans grundinställning har varit att han haft covid redan. Men så här i efterhand kände han att det han gjorde inte alls var bra. Han beklagar verkligen att han var med på den middagen. Det gör jag också, för jag tycker inte att det var ett bra beslut.

På sociala medier har Kulusevski fått hat riktat mot sig där en del tycker att han har varit oansvarig och först åkt på smittan själv och sedan dragit med sig den in i truppen och smittat andra.

- Det finns ett fåtal övertramp. Det är inget som kliver över till brott, men det är några tuffa ordväxlingar i våra flöden, säger Martin Fredman, säkerhetschef på SvFF.

- Jag har varit i kontakt med Jakob (Kakembo Andersson, presschef) och Andreas (Hård, ansvarig för landslagets sociala medier). Vi har ju en rutin med att när vi anar att det kommer att bli ett tryck mot vissa specifika spelare så lägger vi kraft från vår kommunikationsavdelning att scanna våra flöden och spelarens flöden. Det som går att moderera gör vi, i vissa fall har vi tagit bort kommentarer.

ANNONS

På Dejan Kulusevskis Instagramkonto går det inte längre att kommentera hans inlägg. Men på varje inlägg så ligger det gamla kommentarer.

- Det skedde någon ändring på Dejans konto. Vi vet inte om det var på grund av detta eller om det var så innan. Om han har gjort den här ändringen nu så är jag glad för det, för det exakt så som vi har lärt spelarna att göra om det skulle bli den här typen av tryck och kommentarer, säger Fredman.

- Det är ju lätt att skriva saker och det gäller att vi är på det så gott det går. Folk reagerar på saker.

Publicerad 2021-06-09 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto