Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågults besked: Ställde inte kontrollfråga till Kulusevski efter teststrul

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Dejan Kulusevski fick göra om ett covidtest i förra veckan.
Det är möjligt att Juventus-stjärnan var smittad redan då, men vid det tillfället frågade inte Blågults läkare om spelaren hade någon anhörig som var sjuk.
Det erkänner Anders Valentin.

6:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Anders Valentin i spelaren ovan.

I tisdags testade Dejan Kulusevski positivt för covid-19, inför EM-premiären mot Spanien på måndag. Landslaget misstänker att Juventus-stjärnan blev smittad under ledigheten som spelarna hade mellan lördag kväll och onsdag morgon i förra veckan - och det av en nära anhörig som i efterhand konstaterats ha varit smittad.

Kulusevski gjorde ett test i fredags i förra veckan som Blågult behövdes göras om, då man misstänkte "testfel" på grund av att spelaren redan haft corona vid ett annat tillfälle. Forwarden testade sedan negativt och fick båda träna och spela vidare med EM-truppen.

Kan man i dag misstänka att Kulusevski hade smittats redan då?

ANNONS

Fotbollskanalen ställer frågan till landslagsläkaren Anders Valentin:

- Man kan misstänka det, men vi fick ett negativt svar och vi stämde ju av det här både med labb och med Uefa om hur man kunde tolka ett sådant svar. Det är långt ut i kanten av gråzonen. Men med facit i hand, så visst är det möjligt, men jag tror aldrig att vi kommer att få veta det.

Under tiden som Sverige väntade på det nya testet den fredagen valde landslaget att isolera Kulusevski. Men man frågade inte spelaren om han då kände till att någon person han varit i kontakt med under ledigheten blivit sjuk.

Det gjorde man bara i onsdags när laget återsamlades igen efter ledigheten.

- Vi kollade när han kom in i bubblan.

Men kollade ni det igen efter första testet under fredagen?
- Men testet var ju negativt. Då isolerade vi honom och vi gjorde omanalys och test, och sedan fick vi ett negativt svar och då gör man ju inget sådant (smittspåra).

ANNONS

Men när ni isolerade honom, frågade ni då om han hade någon anhörig som var sjuk?
- Nej, säger Valentin.

I en tv-intervju med Fotbollskanalen, vilken du kan se ovan, säger läkaren att landslaget inte borde ha agerat annorlunda än vad man gjorde när strulet kring Kulusevskis test uppstod i fredags.

Publicerad 2021-06-10 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto