Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Kulusevski gick på middag under ledigheten - straffas inte av Blågult

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Ett klipp på covid-smittade Dejan Kulusevski på en privat tillställning har lett till spekulationer.
Nu bekräftar landslaget att videon på stjärnan är filmad under ledigheten inför EM.
- Men hans smitta kommer troligtvis inte därifrån, säger förbundskaptenen Janne Andersson.
- Vi är ganska övertygade om att det är en anhörigsmitta, kommenterar läkaren Anders Valentin.

2:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Janne Andersson ger sin syn på festbilderna i spelaren ovan.

Att Dejan Kulusevski har testat positivt för covid-19 bara dagar innan EM-premiären mot Spanien har slagit ner som en bomb i det svenska landslagslägret. Enligt Blågults läktare Anders Valentin misstänker man att forwarden smittades under lagets ledighet mellan lördag kväll och onsdag morgon i förra veckan. Då klev spelarna ut ur bubblan för att sedan återsamlas i Stockholm.

Det har väckt frågor om vad Juventus-stjärnan gjorde under ledigheten. Medskicket från landslagsledningen inför ledigheten var att spelarna endast skulle umgås med nära och kära, allt för att hålla nere de sociala kontakterna och risken för att få in smitta i EM-bubblan.

ANNONS

Under onsdagen, efter beskedet om Kulusevskis positiva provsvar, började ett klipp cirkulera på sociala medier. Det publicerades den 30 maj på en stor plattform och i videon ses Dejan Kulusevski sitta inomhus på någon form av privat tillställning. Minst en handfull personer sitter i närheten av Kulusevski.

När Fotbollskanalen frågade landslagsledningen om klippet under onsdagen reagerade de med förvåning och sade sig inte känna till klippet eller händelsen.

- Låt oss undersöka saken, sa förbundskaptenen Janne Andersson.

- Skulle det vara så (att klippet är från spelarnas ledighet) är det inte bra. Vi får titta på det först. Men de direktiven spelarna fick var väldigt tydliga. Där hade de eget ansvar. Punkt.

Nu har Blågult rett ut läget kring videon med Kulusevski själv. Och man bekräftar att den är från den nämnda ledigheten.

ANNONS

- Jag har pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän tillsammans med sin flickvän på en middag. När han kom dit var några av hans kompisar där, som en liten överraskning, säger Janne Andersson och fortsätter:

- Det var han jätteglad över. Hans grundinställning har varit att han haft covid redan. Men så här i efterhand kände han att det han gjorde inte alls var bra. Han beklagar verkligen att han var med på den middagen. Det gör jag också, för jag tycker inte att det var ett bra beslut.

Vidare berättar Andersson att Blågult tror sig veta att Kulusevski inte smittats under middagen, utan av en anhörig.

- Det rör sig om en anhörigsmitta. Och den personen hade han träffat oavsett hur vi hade gjort med vår ledighet.

Kulusevski kommer inte straffas för sitt agerande.

ANNONS

- Jag håller inte på med repressalier. Jag resonerar med människor. Sen lär man sig och går vidare. Dejan är synnerligen välkommen tillbaka, sen tror jag han beklagar mest av alla det som har hänt, säger Janne Andersson.

Det positiva testet gör att Kulusevski missar EM-premiären mot Spanien på måndag.

Enligt landslagets läkare Anders Valentin misstänker man att det kan vara Dejan Kulusevski som smittade Mattias Svanberg, som också testat positivt för covid-19.

Publicerad 2021-06-09 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto