Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Camp Sweden vädjar: "Låt restauranger ha öppet till 23 under EM"

Sverige (herr)

Camp Sweden vädjar.
De vill att restauranger ska få längre öppettider under EM.
"Låt restaurangerna ha öppet till 23.00 från den 11/6", skriver supporterorganisationen i ett öppet brev.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Armenien i spelaren ovan.

Den 11 juni inleds fotbolls-EM, där Sverige spelar sin första match mot Spanien den 14 juni. Blågults premiärmatch har avspark 21:00 och med de restriktioner som just nu råder i Sverige skulle det stoppa svenska fans från att se matchen på restauranger och barer. Dessa stänger nämligen vid 22:30 som läget är nu.

Sveriges supporterorganisation Camp Sweden har nu skrivit ett öppet brev till regeringen, med statsminister Stefan Löfven i spetsen, Folkhälsomyndigheten och idrottsminister Amanda Lind där de vädjar om att öppettiderna på barer och restauranger förlängs under EM.

"Låt restaurangerna ha öppet till 23.00 från den 11/6. De 30 extra minuterna kommer inte öka smittspridningen! Om man slutar servera alkohol och inte får ta in nya gäster efter 22.00 men får sitta kvar och se slutet på matcherna som börjar 21.00 så kommer det ha enorm skillnad för alla restaurangerna som visar sport. Alternativet är att de inte får några bokningar alls då man inte vill missa slutet”, skriver Camp Sweden.

ANNONS

Sveriges övriga gruppspelsmatcher mot Slovakien och Polen har tidigare avsparkstider vilket gör att de fortsatt kan ses på restauranger utan att man som besökare behöver gå hem under matchens gång.

Enligt den plan som just nu finns för hur samhället ska öppna upp igen efter coronapandemin ska barer och restauranger få längre öppettider från början av juli.

Publicerad 2021-06-09 kl 17:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto