Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter hatet mot Kulusevski - landslagskompisarna ryter ifrån: "Är bedrövligt"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Dejan Kulusevski fick ta emot hat efter att han fick covid.
Något som får landslagskompisarna att sätta ner foten.
- Det är bedrövligt att det inte händer något, att vi inte kommer någon vart, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Larsson och Berg kommentera hatet mot Kulusevski i spelaren ovan.

I tisdags bekräftades det att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19. Kort efteråt stod det också klart att även Mattias Svanberg testat positivt, och då sa landslagsläkaren Anders Valentin att han tror att Kulusevski smittat Svanberg.

På sociala medier fick Kulusevski hat riktat mot sig där en del tycker att han har varit oansvarig och först åkt på smittan själv och sedan dragit med sig den in i truppen och smittat andra. På sociala medier florerade också ett klipp på Kulusevski där han syntes på en tillställning med flera personer. En middag med nära vänner, berättade Janne Andersson under onsdagen.

ANNONS

- Jag har pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän tillsammans med sin flickvän på en middag. När han kom dit var några av hans kompisar där, som en liten överraskning, sa förbundskaptenen.

Nu är Kulusevskis lagkamrater rejält irriterade på folk som skickat hatfulla kommentarer.

- Tyvärr är jag inte förvånad. Jag tycker att det är bedrövligt, men det verkar ju vara någon sorts grej som sker vad vi än pratar om. Det som man blir mest bedrövad av, jag följer ju engelsk fotboll och det man försöker göra där, men det verkar ju vara noll intresse från de stora företagen som driver det här när det kommer till att göra något åt det, och det kan jag inte förstå, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.

- Någonstans är det ju där man måste börja, att folk måste kunna hållas ansvariga för det man säger, för jag har väldigt svårt att se att personerna skulle springa runt och möta folk på stan och säga de här sakerna rakt upp i ansiktet. Men i vissa fall så kan det ju säkert kännas när du får motta det, som att det är någon som står och säger det i ditt ansikte. Nej alltså jag vet inte vad man ska säga längre? Det är bedrövligt att det inte händer något, att vi inte kommer någon vart när det bara är konstant.

ANNONS

Marcus Berg håller med Sebastian Larsson:

- Ja, vad ska man säga? Det känns sådär när folk ska sitta bakom en skärm och peka finger och kasta skit. Vi inom fotbollsbranschen är ganska utsatta där, att folk tycker och tänker och gärna vill visa vad man tycker och tänker också. Man har lärt sig lite att ta det. Men vissa grejer är övertramp och det är inte okej. Någon måste ta tag i det. Visst, man kan sitta och blocka personer, men det kommer alltid nya, det skapas alltid nya konton. Någonstans måste det tas ett beslut att det inte är okej och att man måste få bort det, säger Berg.

Svenska Fotbollförbundet har som rutin att ha koll på kommentarer på sociala medier när det blir tryck mot någon spelare, precis som det även blev mot Jimmy Durmaz under VM i Ryssland.

Så här sa Martin Fredman, säkerhetschef på SvFF, till Fotbollskanalen om att Dejan Kulusevski fått ta emot hat på sociala medier.

ANNONS

- Det finns ett fåtal övertramp. Det är inget som kliver över till brott, men det är några tuffa ordväxlingar i våra flöden. Det som går att moderera gör vi, i vissa fall har vi tagit bort kommentarer.

Sebastian Larsson är tydlig med att laget står bakom Dejan Kulusevski.

- Det är inga hard feelings från min sida. Och jag tror att ni har märkt det tidigare att vi är en väldigt tajt grupp. Vi hanterar saker tillsammans. Alla är medvetna om att hur försiktiga vi än har varit så kan saker och ting ske. När det sker så kan jag säkerligen prata för alla när jag säger att vi inte är intresserade av att peka finger mot varandra utan vi vill hantera situationen, säger Larsson och fortsätter:

- Först och främst se till att göra allt vi anför att det ska bli så få fall som möjligt så att vi kan hålla oss så intakt som möjligt för att få bästa möjliga förutsättningar för match. Sedan hoppas vi att Dejan och Mattias frisknar till så fort som möjligt och förhoppningsvis återansluter och kan bidra.

ANNONS
Publicerad 2021-06-10 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto