TV: Nilsson sänkte Danmark med matchens sista spark - efter Larssons superskott

Sverige (herr)

Trots flera vassa chanser såg Sverige ut att få nöja sig med 0-0 mot Danmark.
Men med matchens sista spark avgjorde Gustaf Nilsson - efter ett superskott i ribban av Jordan Larsson.
- Det var enkelt att göra mål sen, säger Nilsson till C More.

Se avgörandet i spelaren ovan.

Efter 1-1 mot Estland gjorde det svenska landslaget sin andra och sista match på januariturnén i Abu Dhabi. Mot Danmark ställde Janne Andersson upp med en helt ny startelva jämfört med senast.

Efter en sval inledning blixtrade det till från Sverige efter en dryg kvarts spel. Kalle Holmberg var först nära att få huvudet på ett vasst inlägg. Anfallet fortsatte och Johan Larsson nickade bollen mot mål, men stolpen stod i vägen.

Danmark fick ett övertag i spelet ju längre halvleken gick och skapade någon halvchans. Men några mål blev det inte och 0-0 stod sig in till paus.

- Jag tycker att vi har ganska bra koll på det i början. Sedan i slutet, sista 15, så får Danmark ta över rejält. Vi kommer inte riktigt in i pressen och låter dem vända och styra och ställa, så det blir jobbigt, sa Johan Larsson till C More i paus.

Tio minuter in i andra halvlek fick David Moberg Karlsson ett fint läge i straffområdet. Men Norrköping-anfallaren fick inte fram foten ordentligt och missade.

- Han ska kunna göra det bättre där, sa C More-kommentatorn Anders Andersson.

Kort därefter löste Gustaf Nilsson och Jordan Larsson av anfallsparet Kalle Holmberg och David Moberg Karlsson. Larsson var nära att bli målskytt direkt. Efter en våghalsig utrusning av målvakten Frederik Rønnow chippade anfallaren mot det öppna målet, men Kian Hansen hann emellan och kunde nicka undan.

På stopptid slog Jiloan Hamad en frispark som Sotirios Papagiannopoulos stötte mot mål, men Rønnow räddade. Matchen såg då ut att sluta 0-0, men Sverige hann med ett anfall till. Jordan Larsson drog iväg en kanon som tog i ribban och Gustaf Nilsson kunde peta in avgörande 1-0.

Domaren blåste av matchen innan Danmark hann ta avsparken och Sverige vann med 1-0.

Sveriges startelva: Jacob Rinne - Johan Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Jacob Une Larsson, Rasmus Lindkvist - Ken Sema, Jesper Karlström, Oscar Lewicki, Kerim Mrabti - Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson.

Danmarks elva: Rønnow - Gammelby, Nielsen, Hansen, Pedersen - Mike Jensen, Nørgaard, Mathias Jensen - Skov, Pohl, Duelund.

Publicerad 2018-01-11 kl 19:40