Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ingen som tog en VM-plats direkt - hänger mer på konkurrensen

Sverige slog Danmark efter ett mäktigt skott av Jordan Larsson där bollen via ribban och den danske målvaktens rygg hamnade så att Gustaf Nilsson kunde skicka in 1-0 på tilläggstid. Därmed kunde landslaget lämna Abu Dhabi med ett kryss och en seger.

Naturligtvis är det en försäsongsmatch men man får gå rätt många år tillbaka för att hitta en landskamp på en vinterturné som var lika tuff, intensiv och där det fanns inslag som gladde en tränare. Framför allt satte Sverige väldigt mycket av Janne Anderssons system.

Danmark hade kommandot under slutet av första halvlek och borde har skapat flera möjligheter än man gjorde sett till övertaget. När Janne Andersson skickade in flera tongivande spelare en kvart efter pausen så började initiativet svänga och det skapades flera lägen.

ANNONS

Häftigt att se Jordan Larssons vilja, ambition och hur han vände och vred för att skapa sig skottläge efter att ha tagit ett avslut tidigare. Det var onekligen ett mäktigt skott och man hade unnat honom att den skulle smitit in, men att den ledde fram till segermålet är väl en viss tröst.

Men det var givetvis en hel del felpassningar, feltajmade löpningar och allmänna felsteg som det är under en av säsongens första matcher. Något som blir förstärkt av att man spelar match med nya spelare men det är uppenbart att det finns en del spelare som vill fram.

VM, då? Ja, det är klart att ingen spelade bort sig men det var inte heller någon som stärkte sina VM-kandidaturer. Ken Sema, Oscar Lewicki och Johan Larsson fanns med i tankarna redan innan den här turnén. Jacob Rinne och Pontus Dahlberg är aktuella som tredjemålvakt.

ANNONS

De finns alla kvar i Janne Anderssons tankar och loppet fortsätter. I grunden handlar det mycket om vad konkurrenterna gör. Hur går det med skador? Speltid? Vilka kliver fram. Tror det är klokt av Lewicki att stanna i Malmö FF och för VM:s skull bör Sema stanna i ÖFK.

Naturligtvis har spelarna från miraklet i Milano ett försteg men under en vår kan det hända mycket. Det bästa spelarna som varit med  här kan göra är att bara ge allt för att prestera i klubblaget och hoppas på att tillfälligheterna gör att det öppnar sig en lucka i VM-truppen.

Efter att ha följt träningarna så kan man lugnt konstatera att spelarna som varit i Abu Dhabi verkligen inte försämrat sina chanser. Inställningen är verkligen helt rätt. Sedan kan man förstå att de kanske hade velat göra ännu starkare avtryck i matchen mot Danmark.

ANNONS

Janne Andersson landar i Sverige kring lunch på fredag och då har han avverkat det första steget på en viktig VM-vår. Nu väntar kartläggning av spelarna i utlandet och sedan väntar avgörandet i mars, då det blir matcher mot Chile och ytterligare ett oklart motstånd.

Därefter är det en raksträcka in mot VM-truppens presentation 15 maj. Det lär bli väldigt få skrällar men om jag skulle satsa på några spelare som var med här så är Ken Sema och Oscar Lewicki med när det är 23 namn som presenteras av förbundskaptenen.

 

Publicerad 2018-01-11 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto