Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter tio år med podcast – dags att gå på djupet i ämnen

Lundhs blogg

För tio år sedan hade podden Lundh premiär med Jonas Eriksson som gäst. Då var tanken att gå på djupet med en gäst. Nu växlar vi in avsnitt där vi går på djupet i ämnen.

Sedan den 6 april 2014 då podden hade premiär med blivande VM-domaren Jonas Eriksson har det blivit 431 avsnitt med intervjuer. Det har varit roligt, lärorikt, utmanande och emellanåt stressigt att få till intervjuer varje vecka och kunna sitta ner med personer för att fördjupa sig i allt från deras väg fram till deras syn på saker.

Jag trodde nog inte att det skulle bli tio år i rad den där våren 2014 när Tobias Rosvall och Niklas Supanich frågade mig om att dra i gång en podcast. Däremot var jag tidigt inne på att jag just ville göra längre intervjuer. Då var det inte så vanligt i varken fotbollens eller sportens värld, men det är annat i dag när många har intervjuer.

Annons

Fortfarande tycker jag att det är roligt att göra intervjuerna och målsättningen är den samma med att få loss nyheter. Uppenbarligen finns intresset kvar bland en hel del lyssnare. Över två miljoner lyssningar (2 059 503) under 2023 och totalt över 23 miljoner sedan starten för tio år sedan.

Givetvis skiljer det sig rejält mellan avsnitten och jag försöker hålla mig borta från siffror och statistik för att inte påverkas. Jag vill intervjua personer som är intressanta och där jag är nyfiken på dem. Och det oavsett om det blir väldigt många eller få som i slutändan lyssnar.

I höstas gjorde vi en riktad satsning på svensk fotboll. Tillsammans med Erik Edman blev det 16 avsnitt i en fördjupande serie med poddintervjuer under vinjetten Blågul framtid – krisen i svensk fotboll. Alla avsnitt hittar ni här. Responsen var stor och det var många som uppskattade den typen av diskussioner. Vilket väckte en tanke om att fördjupa i ämnen.

Annons

För att förnya podden har vi i vår dragit i gång Lundh på djupet. Avsnitt 2 om svenska fotbollsläktare gick ut i dag. Anders Almgren som är verksamhetsansvarig för Enable och har lång erfarenhet av svensk supporterkultur är gäst ihop med författaren Fredrik Ekelund som stått på Malmö FF:s läktare sedan 1963 men nu inte förlängt årskortet i protest mot maskeringar och pyroteknik.

Ni hittar avsnitt 2 här. Målsättningen med Lundh på djupet är att försöka få till nyanserade diskussioner om ämnen som är aktuella och laddade snarare än en debatt där man skriker högt och argt. Om vi lyckas? Ja, det avgör ju ni, det vill säga lyssnarna. Reaktioner kan man skicka till olof.lundh@tv4.se och det är alltid intressant att ta del av. Vad kan bli bättre?

Avsnitt 1 av Lundh på djupet kom för några veckor sedan. Även då var ex-domaren Jonas Eriksson premiärgäst, men ihop med Aftonbladets krönikör Simon Bank, och vi avhandlade VAR i svensk fotboll. Det avsnittet hittar ni här. Tar gärna er respons kring det också.

Annons

Klart är att poddintervjuerna rullar vidare men att vi ska komma med fler avsnitt av Lundh på djupet. Finns det något ämne ni brinner för och som passat bra att ta upp. Mejla mig enligt ovan eller Leonard Jägerskiöld Velander som är med och producerar avsnitt och honom når ni via: leonard.jagerskioldvelander@tv4.se.

Om det blir tio nya år? Det är långt i från givet i en skakig bransch men vi kör på framåt och jag utesluter inte tio nya år även om det knappast går att garantera. Klart är att det fortfarande är både roligt, utmanande och lärorikt att fördjupa sig i både ämnen och personer från fotbollens värld.

Publicerad 2024-04-08 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto