TV: Sverige besegrade Kosovo - Hedlund avgjorde med sitt första landslagsmål

Sverige vann mot Kosovo med 1-0.
Matchhjälte blev Simon Hedlund - som gjorde sitt första mål i landslaget.
- Jag hade tur, säger han till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Med en i stort sett helt ny elva gentemot matchen mot Moldavien ställdes Sverige mot Kosovo i den avslutande matchen på januariturnén.

Kosovo var det spelförande laget under de första 20 minuterna, men det var Sverige som skapade matchens första riktigt heta chans. Simon Sandberg skickade in bollen från högersidan och i straffområdet fick Adam Andersson bra läge, men Häcken-backens avslut gick utanför målramen.

Bara någon minut senare skapade Kosovo en fin chans. På ett inlägg nådde Flamur Kastrati högst, men Peter Abrahamsson var med på noterna och svarade för en mycket kvalitativ räddning.

- Jag hade inte gjort den tidigare i januari, men jag fick upp en näve och hade lite tur, sa Abrahamsson till C More i paus.

I den första halvleken var det Kosovo som var närmast ett ledningsmål, men när halvtidsvisslan ljöd var ställningen 0-0.

- Den första halvleken är ganska jämn. Vi slarvar lite i det offensiva, men i defensiven tycker jag det är kontrollerat, sa Abrahamsson i paus.

Den första delen av den andra akten gick det lite stiltje i matchen och inget av lagen lyckades egentligen ta sig till några heta målchanser. Men med dryga kvarten kvar spräckte Sverige dödläget. Darijan Bojanic slog en fin passning till en djupledsspringande Simon Hedlund. Bröndby-anfallaren gjorde inget misstag, utan placerade in 1-0. Målet var hans första i A-landslaget i hans blott andra landskamp.

- Det är en fin pass från Darijan. Sedan har jag lite tur, det var ett dåligt avslut. Men den gick in i alla fall. Det var väl det som var det viktigaste, säger Hedlund till C More etfer matchen.

Han fortsätter:

- Det är klart att det kul att få göra mål och framför allt nu när man är med i landslaget. Det är extra kul.

1-0 räckte för att Sverige skulle knipa segern och matchhjälten Hedlund var relativt tillfreds med lagets insats.

- Vi har jäkligt bra försvarsspel genom hela matchen. De är skickliga, jag tycker att de är bra med boll. Jag tycker det är en okej landskamp. Det ser okej ut.

Trots vinsten var allting inte guld och gröna skogar för Sveriges. Efter drygt 70 minuters spel tvingades Muamer Tankovic att bryta matchen efter att ha åkt på vad som såg ut att vara en lårskada.

Sveriges: Peter Abrahamsson - Simon Sandberg, Kristopher Da Graca, Jacob Une Larsson, Adam Andersson - Alexander Kacaniklic, August Erlingmark, Anton Salétros, Muamer Tankovic - Robin Söder, Simon Hedlund.

Kosovo: Bekaj - Thaci, Bekteshi, Aliti, L. Kastrati - Shala, Loshaj - Bytyqi, Ibrahimaj, Rashani - F. Kastrati.

Publicerad 2020-01-12 kl 17:33