Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sverige krossade Österrike - Rolfö blev tvåmålsskytt

Sverige (dam)

Fridolina Rolfö gjorde två mål och blev utbytt efter en smäll.
Då vann Sverige stort mot Österrike med 6-1 på Malta. 
- Det var en bra genomförd match, säger Sembrant till TV4. 

0:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Rolfös första mål i spelaren ovan. Bilder från SVT.

Sveriges damlandslag laddar upp inför det nya landslagsåret med ett läger på Malta och träningsspelade under fredagen mot Österrike. Då fick Peter Gerhardssons landslag en bekväm start med ett ledningsmål efter 20 minuters spel. 

Juventus-backen Linda Sembrant nådde då högst på en hörna och nickade in bollen i mål till svensk ledning. Sverige fick dock inte fira länge, då Österrike bara några minuter senare kvitterade. Nilla Fischer missbedömde en hörna vid första stolpen, vilket gjorde att bollen rann igenom straffområdet och i slutändan gick i mål efter en nick av Virgina Kirchberger. 

ANNONS

- Det var en bra slagen hörna och jag fick en träff på den, så det var skönt att göra första målet, säger Sembrant till TV4. 

Sverige höjde sig efter det och gick till pausvila i klar ledning med 4-1. Först slog Fridolina Rolfö till med ett välplacerat avslut till 2-1, sedan ordnade Lina Hurtig 3-1 och strax före halvtid sköt Filippa Angeldahl 4-1. 

I andra halvan av matchen blev Rolfö även tvåmålsskytt till 5-1, men tvingades sedan till byte efter en smäll mot svanskotan. Sverige blev sedan tilldelat straff, men missade den möjligheten. Nathalie Björn fick se sin straff räddas över mål till hörna. I slutändan fick Sverige ändå in ytterligare ett mål, då Sofia Jakobsson putsade slutsiffrorna till 6-1. 

- Det var en bra genomförd match. Det är bra med sex mål. Vi gjorde mål både på fasta, där vi är starka, men också i spelet, så det var en hel del bra grejer i dag, säger Sembrant. 

ANNONS

- Vi genomförde matchen bra och hittade spelvägar. De kom emellanåt med en hög press på oss, men vi har pratat mycket om det, då vi hade problem med det senast mot dem. men nu kunde vi spela oss ur det. Det var en hel del bra grejer, fortsätter hon. 

Sveriges startelva: Lindahl - Glas, Fischer, Sembrant, Ilestedt - Angeldal, Rolfö, Seger - Jakobsson, Hurtig, Schough.

Publicerad 2021-02-19 kl 16:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto