Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wettergren försvarar Berg och Forsberg: "Ligger bakom väldigt mycket"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Marcus Berg har måltorka och Emil Forsberg har fått kritik för sitt VM.
Nu försvaras duon av landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren.
- Tittar vi på alla våra farligheter i VM hade Emil ofta en fot med i det, säger han.

7:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Peter Wettergren i spelaren ovan.

Nyligen var Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren i Leipzig för att hälsa på offensive stjärnan Emil Forsberg. Nu försvarar han Forsberg och förklarar att han tycker att Bundesliga-spelarens insatser i till exempel VM var bra. 

- Om vi tittar på alla våra farligheter i VM, mål och farliga lägen, har Emil Forsberg ofta en fot med i det. Kanske inte sista passen, men det kanske är näst sista passen som löser upp. Jag tycker det tyder på en stor kunskap när du kan acklimatisera dig till olika spelsätt, och Leipzig och svenska landslaget kan du inte jämföra. Det är två olika spelsätt. Leipzig är spelförande i Bundesliga, vi har ju inte varit spelförande i landslaget och då blir det en annan roll. Jag tycker Emil gjort det jättebra, säger Wettergren.

Annons

- Emil gjorde ett jättebra jobb för oss under VM. Han klarade av sin defensiv på ett bra sätt och han låg bakom väldigt många farligheter vi hade. Sen hade han kanske själv velat göra sista-assisten eller mål, det vill väl alla, men jag såg inte det som ett problem över huvud taget.

En sak som diskuterats är huruvida Forsberg borde få en roll som gör att han blir mer delaktig centralt i planen.

- Vi pratade om mycket (under Wettergrens besök i Tyskland). Det är klart att det fanns med i diskussionen. Det gjorde det, säger han nu.

Är det en stark önskan från hans sida?
- Absolut inte. Det var mer att Janne och jag diskuterat det lite, att vi ville väcka idén med honom. Det kan jag vara helt ärlig med att säga. Jag åker ju och besöker alla spelare, och Emil hade jag inte varit nere och besökt. Jag kände att det var läge att göra det.

Annons

- Vi vill också hitta en flexibilitet så att lagen inte kan läsa oss. Turkarna tycker jag visste att vi skulle gå över på vår fyrbackslinje och de jobbade med väldig hög och aggressiv press. Vi tvingades slå en ganska tidig långboll. Vi vill ha en flexibilitet, så att vi ska kunna slå upp på två, tre eller fyra spelare.

Forwarden Marcus Berg har nu spelat 14 raka landskamper utan att göra mål, men det oroar inte Wettergren.

- Jag är inte speciellt stressad över det, så länge chanser skapas så kommer det ramla in en boll förr eller senare. Han gör mål i sitt klubblag. Det är inte så att han inte gjort mål på länge. Han är där och skapar chanser.

Så han spelar vidare framöver?
- Spelar vidare... det är en konkurrenssituation. Men jag har fullt förtroende för Marcus Berg.

Inför tisdagens träningslandskamp mot Slovakien aviserar Wettergren att många spelare som inte fick speltid mot Ryssland får chansen att visa upp sig.

Annons

- Det är kanske vår sista träningsmatch på länge. Kommer vi en sexlagsgrupp i EM-kvalet så har vi bara tävlingsmatcher nästa år. Ska vi våga testa något är det i den här matchen.

Albin Ekdal, som i dagarna blev pappa, ansluter till landslagstruppen under fredagen. När det gäller mittbacken Pontus Jansson, som ska bli pappa när som helst, är läget oklart.

- Vi vet inte. Han går i väntans tider. Den frågan kan jag inte svara på, säger Wettergren om Jansson kan komma att ansluta inför matchen.

Publicerad 2018-10-13 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto