Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatans kryptiska utspel om landslaget: "Long time no see"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic har sedan tidigare slutat i landslaget.
Men nu kommer han med ett kryptiskt utspel om Blågult i sociala medier.
"Long time no see", skriver Milan-anfallaren på Twitter med en bild på sig själv i landslagströja. 

1:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Zlatans senaste mål för Milan i spelaren ovan.

Milan-anfallaren Zlatan Ibrahimovic, 39, har sedan tidigare lagt landslagsskorna på hyllan, men hintade bland annat inför VM 2018 om en möjlig comeback i landslaget. Då blev det däremot aldrig en comeback. 

Nu kommer den 39-årige svensken, som leder Serie A:s skytteliga, med ett nytt utspel om Blågult inför onsdagens trupputtagning till den kommande Nations League-samlingen.

"Long time no see", skriver Milan-anfallaren på Twitter med en bild på sig själv i landslagströja. 

Blågults landslagschef Stefan Pettersson kommenterar Ibrahimovics utspel så här:

- Jag har ingen aning (vad det handlar om). Jag har inte sett det och har inte haft tid med sådant nu. Jag har inga kommentarer, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Är Ibrahimovic aktuell för landslaget på något sätt?
- Jag har ingen aning om vad som stått i tidningarna och jag har inga kommentarer till det. Jag har lite andra saker nu. 

Har Ibrahimovics namn varit uppe på tapeten hos er senaste tiden?
-  Det står ju titt som tätt om honom i tidningen, så det har varit uppe i media. 

I en intervju med DPlay i våras berättade Ibrahimovic att en landslagscomeback aldrig var aktuell inför VM 2018, efter flera hintar i både traditionella och sociala medier, och att han bara ville reta media och förbundskaptenen Janne Andersson.

- Den dagen jag slutade så slutade jag. Sedan när det var VM och surret började gå om att jag skulle komma tillbaka…det var bara en kul grej för mig, att jag bollade lite med media. Janne blev lite stressad. Det är bra, han ska få känna hur jag lever varje dag. När media har ögon på dig 24 timmar. Om jag ska vara ärlig, det var aldrig aktuellt, sa anfallaren och fortsatte:

ANNONS

- Jag hade kul, det var roligt. Jag var i USA och saknade Europa, så jag kände att jag ville leka lite med situationen.

Förbundskaptenen Janne Andersson har aldrig helt stängt dörren för Ibrahimovic i Blågult, utan bara hänvisat till att superstjärnan själv valt att sluta i landslaget. På januariturnén i vintras öppnade Andersson för att ta ut Zlatan i landslaget om veteranen skulle ändra sig.

- Han är välkommen att höra av sig om han känner att han ändrat sig, sa förbundskaptenen till Fotbollskanalen då.

Den senaste tiden har Ibrahimovic gått till attack mot just Janne Andersson, vid två tillfällen. I en intervju med Expressen i fjol gick 38-åringen hårt åt förbundskaptenen, som Zlatan anser inte satsade på tillräckligt många spelare med invandrarbakgrund under inledningen av sin tid som Blågult-ledare.

ANNONS

- Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Zlatan som menar att Andersson "bajsade på sig" efter att ha fått en fråga om spelarnas bakgrund.

I september i år hettade det sedan till igen. Efter att förbundskaptenen valt att inte starta med Juventus-spelaren Dejan Kulusevski mot Frankrike i Nations League fick Anderssons hantering av 20-åringen kritik av Ibrahimovic.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev Zlatan på Twitter.

Nyligen släppte TV4-journalisten Olof Lundh en bok om svenska herrlandslaget. I den skriver Lundh om att Janne Andersson blev irriterad över Zlatan-frågan inför VM 2018 och hur den hanterades av chefer på Svenska Fotbollförbundet.

Ibrahimovic slutade i landslaget precis innan Andersson tog över Blågult, men inför VM 2018 hintade han som sagt länge om att det trots allt var aktuellt med spel i mästerskapet. När Zlatan invigde sin padelhall i Stockholm öppnade han för en comeback i landslaget och därefter gav Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, Janne Anderssons chef, sin syn på frågan i en intervju med Aftonbladet:

ANNONS

- I alla lägen är det en fråga mellan Janne och Zlatan. Sedan är min uppfattning att en frisk och motiverad Zlatan tillför något i alla lag.

I mars 2018 sa sedan Ibrahimovic att förbundet låg på honom om spel i landslaget och att det var upp till honom själv att bestämma om han skulle spela VM eller inte. Men Janne Andersson, som gång på gång fick svara på frågor om stjärnan, förnekade sedan att han hade kontakt med Zlatan och påpekade att forwarden tackat nej till spel i Blågult. Men trots att förbundskaptenen till och med uttryckte att han tyckte att Zlatans reklamfilm i vilken stjärnan låtsades undvika ett samtal från Andersson var rolig så upplevde han inte allt ståhej runt Ibrahimovic som något kul, går det att läsa i Olof Lundhs bok.

”Samtidigt var förbundskaptenen bakom kulisserna mycket irriterad över situationen, enligt en medarbetare, och en del irritation riktades mot Lasse Richt (dåvarande landslagschef, reds. anm) och Håkan Sjöstrand som inte ville distansera sig från den förre landslagskaptenens lek”, skriver Lundh.

ANNONS

- Zlatan såg till att upprätthålla det här och det med hjälp av Lasse [Richt] och även Håkan [Sjöstrand] som hade kontakt med Zlatan. Till slut sa Janne till på skarpen att ’det stör oss och mig’, säger en källa i boken.

Lundh skriver vidare:

”I slutet av april kände sig Svenska fotbollförbundet därför nödgat att skicka ut ett pressmeddelande om att Zlatan Ibrahimović inte var aktuell för VM”.

Ibrahimovic var, mellan 2001 och 2016, en del av det svenska A-landslaget. Anfallaren gjorde då 62 mål på 116 landskamper. Han representerade även Sverige i sex mästerskap, VM 2002 och VM 2006, samt EM 2004, EM 2008, EM 2012 och EM 2016. 

Fotbollskanalen har varit i kontakt med SvFF för att få en kommentar från Janne Andersson, men han har "ingen möjlighet" till att ge en sådan.

Fotbollskanalen har sökt SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren. 

ANNONS
Publicerad 2020-11-02 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto