Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarna som tagit Bundesliga med storm

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Hösten börjar gå in mot sitt slut och vi kan enkelt konstatera att det är några spelare som verkligen har gjort slag för sin sak. Dagens lista är en lista över spelare som på många sätt är nya för Bundesliga som tagit klivit och varit några av de mest omtalade spelarna under hösten (i positiv bemärkelse). Den är högst subjektiv, inte på något sätt ett facit men det är spelarna som i min värld verkligen tillfört något extra under hösten.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Kerem Demirbay

Oönskad av Hamburg, där klubben aldrig trodde på Kerem Demirbays möjligheter att slå igenom på högsta tänkbara nivå trots att han värvades från Borussia Dortmund så sent som 2013. Utlånad tidigare säsonger innan han i år såldes till Hoffenheim för en spottstyver. Ett misstag har det visat sig för Demirbay har varit en av Bundesligas bästa mittfältare den här hösten. Löpvillig, närkampsstark och visade mot Bayern München att han även är en habil avslutare. Demirbay har varit ett av höstens allra största utropstecken – bara månader efter att det såg ut som om hans karriär fortsatt skulle vara i skuggan.

Annons

Serge Gnabry

Nog för att Serge Gnabry funnits på radarn i Tyskland, men tiden i Arsenal bidrog till bilden av en falnad talang som inte många trodde på. Det hade ryktats om återkomster, men inga tyska klubbar tyckte sig villiga att ta i Gnabry förrän efter sommarens OS där den skicklige teknikern imponerande. Werder Bremen drog det längsta strået och trots att klubben haft en förhållandevis tung höst, så har Gnabry varit en stjärna. Ryktena om nästa steg kommer nästan dagligen. Det är ingen tillfällighet, den offensive mittfältaren är för bra för Werder Bremen på sikt och ser ut att ha fått sitt stora genombrott.

Emil Forsberg

Vår svenske stjärna som var 2. Bundesligas bäste spelare förra säsongen behövde viss tid på sig för att anpassa sig till den nya nivån. En lätt skakig start har bytts ut till hisnande höjder där Emil Forsberg varit en nyckelfigur i ett RB Leipzig som är främsta jagare av Bayern München. Forsberg gör inte bara mål, han regisserar Leipzigs spel och bidrar med sin rörelse och irrationella spelstil till att hela lagets offensiv blir bättre. Bundesliga visste att Forsberg var bra, men att han skulle uppnå dessa nivåer hade få trott på förhand.

Annons

Jesus Vallejo

Den spanske mittbacken var för många ett osäkert kort när han under sommaren klev in på ett säsongslångt lån hos Eintracht Frankfurt. Det tog också lite tid innan Jesus Vallejo på allvar såg bekväm ut i kläderna, men när han väl kom till rätta har formkurvan pekat spikrakt uppåt. En gedigen spelare som trots sina  unga år har varit en viktig kugge i ett Frankfurt som gått förvånansvärt bra sett till förväntningarna som fanns på laget. Niko Kovac kan skatta sig lycklig att ha fått in Vallejo, redan ryktas det dock om att Real Madrid vill ha tillbaka honom under vintern. Något som skulle bli kännbart för Frankfurt.

Vincenzo Grifo

En personlig favoritspelare återfinns i SC Freiburg  och det är Vincenzo Grifo jag talar om. Den italienske mittfältaren var bländande förra säsongen i 2. Bundesliga, stod för både mål och assist och var en av de viktigaste spelarna bakom uppflyttningen. Jag var tveksam till hur han skulle klara sig på högsta nivå, något jag inte behövde vara. Grifo har fortsatt att leverera, inte i samma utsträckning men helt klart tillräckligt för att vara i en nykomling. Offensivt ett vapen på alla sätt och det skulle inte förvåna mig om han snappas upp av en större klubb till sommaren.

Annons

Naby Keita

Det var inte mycket jag visste om Naby Keita när det offentliggjordes att han hämtats till Leipzig från systerklubben i Salzburg. Visst, Arsenal hade visat intresse men nivån i österrikiska Bundesliga är svårbedömd vilket för mig gjorde Keita till något av ett wild card. Som han har visat upp sig dock, styrt och ställt på mittfältet och fungerar både defensivt och offensivt. Det är imponerande vad 21-åringen har visat upp i sina nya miljö och jag förstår varför Arsenal var intresserade. Keita är en blivande stjärna som vi kommer att få se prestera ute i Champions League om inte en allt för snar framtid.

Ousmane Dembelé

Att välja ut en spelare från Borussia Dortmund som tagit oss med storm under hösten känns aningen snålt. Det finns många spännande spelare men det går inte att komma ifrån att Ousmane Dembelé är något alldeles extra. Nog för att jag sett alla hans fantastiska individuella prestationer i Rennes, men att han skulle sätta en sådant snabbt avtryck i en klubb som Dortmund hade jag inte trott. Han är verkligen, verkligen oslipad – det kan ske lite vad som helst när han har bollen – men det är omöjligt att inte charmas av respektlösheten och den tekniken han besitter. Det finns något alldeles unikt där som inte går att ta på och den här killen har en gyllene framtid som bara väntar på att få skrivas.

Annons
Publicerad 2016-11-17 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto