Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isak - en fjäder i hatten för Dortmund

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Ganska exakt klockan 12.00 presenterades Alexander Isaks flytt till Borussia Dortmund. Som förste svensk någonsin i den anrika tyska klubben. Tröja nummer 14 kommer Isak bära och det är minst sagt ett nummer som förpliktigar. För Dortmund är Alexander Isak ytterligare en fjäder i hatten för en klubb som just uppvisar en imponerande skara av talanger från Europas alla hörn.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

“Alexander Isak är en anfallstalang av högsta klass som flera av Europas toppklubbar ville värvar. Vi är väldigt glada över att han beslutat sig för Borussia Dortmund. BVB är precis som spelaren helt övertygad om att det här är en transfer med stor potential”, kommenterar sportchefen Michael Zorc affären på klubbens hemsida.

Zorc har fått göra det till någon av en vana att kommentera den här typen av affärer på sistone. Isak läggs in i samma fack som flera av Dortmunds värvningar under de senaste säsongerna. Facket där de några av de mest eftertraktade talangerna finns. Facket som innehåller Dortmunds framtid. Facket som har blivit något av ett troféskåp.

Annons

Redan i somras lyckades Dortmund knipa åt sig två omhuldade talanger till klubben. Först ut var det fransmannen Ousmane Dembélé som nästan alla av Europas absolut största klubbar jagade. Dortmund hade följt 19-åringens utveckling länge, något som var avgörande när Dembélé valde bort Bayern München, Real Madrid och FC Barcelona för spel i de svartgula.

Nästa prestigevärvning var den av Emre Mor. Den turkiske landslagsmannen hade fått många ögon på sig efter sina i insatser i danska FC Nordsjaælland och många klubbar var ute efter den flinke teknikern. Återigen var Dortmund framme och lyckades övertyga Mor om att välja just dem framför ett flertal högst intressanta alternativ.

Sedan tidigare fanns där den egna talangen Christian Pulisic som bländat alla med sina strålande insatser. Även Felix Passlack (omnämnd som den “nye Mario Götze”) har fostrats i klubbens ungdomsled och är en del av a-laget. Sedan finns självklart kronjuvelen Julian Weigl som anslöt från 1860 München sommaren 2015 som idag är en tysk a-landslagsman och redan ryktats bort till större adresser.

Annons

Det är till den skaran av unga, talangfulla spelare som nu Alexander Isak ansluter. En del av dessa som valt Dortmund framför andra, stora klubbar. Isak som likt Dembélé var eftertraktad av Real Madrid och som dessutom länge var på Bayern Münchens radar. Men även den svenske anfallaren valde bort de allra största för att gå till Dortmund. Nästa stortalang signad. Check på den!

Att säga att Dortmund är nöjda är minst sagt en underdrift. De är betydligt mer så. Att locka till sig ytterligare en talang av den här kalibern, framför ögonen på Real Madrid och inte minst ärkerivalen Bayern München får alla i Dortmund att gå rakryggade till jobbet framöver. Det ökar känslan i Dortmund av att klubben gör någonting väldigt, väldigt rätt. Inte minst är det ett bevis på att arbetet som Dortmund gör inte går obemärkt förbi. Och bevisligen var det bra nog för att övertyga Isak om att Dortmund var rätt steg att ta.

Annons
Publicerad 2017-01-23 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto