Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
39v

Spelarnas önskan till fansen - vill vinna läktarmatchen: "Kan vara avgörande"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN. Polen har fördel av hemmastöd.
Men de svenska spelarna hoppas att den gula väggen kan vinna läktarmatchen och bära sitt lag till tre poäng.
- Det finns många faktorer som spelar in för att vinna en match, det här är en, säger Linus Wahlqvist.

De svenska fansen är omtalade i Polen och i premiären mot England var ungefär 5 000 på plats i Kielce och stöttade sitt lag. Nu är supportrarna i Lublin där Sverige på måndagen möter värdnationen Polen. Räkna med en tuff kamp på läktaren och nu hoppas de svenska spelarna att fansen kan vinna den matchen och på sättet bidra till tre viktiga poäng.

- Det var fantastiskt att spela inför den gula väggen mot England. Det betyder otroligt mycket. Det kanske låter klyschigt när man säger att man springer lite extra men så är det verkligen. Det betyder otroligt mycket och det är det som man vill ha. Man vill spela inför supportrar och fans som bryr sig. Man tar de extra meterna och jobbar i 90 minuter plus tillägg bara för att fansen är där, säger högerbacken Linus Wahlqvist till Fotbollskanalen.

Vad betyder fansen för er mot Polen?
- Massor. Det blir en kamp på både läktaren och på planen. En tuff fajt på planen men också på läktaren. Polen kommer att ha mycket publik och då är det fantastiskt att vi har så mycket fans.

- Det finns många faktorer som spelar in för att vinna en match, det här är en. När man har det här stödet i ryggen i en så tuff match där Polen också har stöd. Det är otroligt viktigt.

Mot England var Adam Lundqvist vänsterback och han var lyrisk över det massiva stödet. Nu hoppas han på samma sak mot Polen.

- Det var häftigt. Mycket anspänningar, en hel del nerver innan och det här med publiken tyckte jag var fantastiskt, man fick en boost av det och det kändes väldigt stort och en riktig ära, säger han.

- Det var väldigt påtagligt under uppvärmningen när man klev ut. Det kändes som att det var i Sverige och hemmaplan. Innan hade man lite svårt att se hur mycket folk det skulle bli och hur det skulle se ut med den gula väggen. Det var väldigt häftigt, framför allt när man gick ut på uppvärmningen och under nationalsången var det ett väldigt bra tryck. Det var grymt.

Vad betyder det för en spelare?
- Man blir fylld av självförtroende och får den där extra energin. Vanligtvis kanske det kan bli svårt i slutet av matchen men när man hör att det står flera tusen svenskar och skriker fram dig, då får man den där lilla extra kicken som är väldigt skön att ha och det är väldigt roligt och inspirerande.  

Vad betyder dom för er mot Polen?
- Oerhört mycket. Speciellt med tanke på att Polen har ett stort stöd så tror jag att det kommer att bli en väldigt fin inramning och det ska bli väldigt kul att få känna på trycket på arenan. Jag är övertygad om att det kommer bli en rolig match att se på.

Gustav Engvall håller med om att fansen kan göra så att spelarna höjer sig och får ut max, och att det då kan bära till seger.

- Fansen kommer att vara väldigt viktiga för oss på måndag. Det blir en läktarfajt med Polens fans mot våra. Men jag tror på den gula väggen till 100 procent och tror att våra fans kan vinna den kampen och göra så att vi får en hemmaplan, säger han.

Carlos Strandberg:

- Det ska bli kul. Jag tror att våra fans vinner läktarkampen. 

Publicerad 2017-06-19 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER