Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
15v

Klopp sågade Nations League - Lustig håller med

Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp gick hårt åt Nations League.
Mikael Lustig håller med.
- Det kan jag absolut göra, säger han.

Jürgen Klopp är inte helt nöjd över att släppa iväg sina spelare till olika landslag nu när hans Liverpool är inne i en tuff och viktig period. Efter 0-0 mot Manchester City gick den tyske tränaren hårt åt Nations League.

- Nu ska spelarna sticka iväg och spela Nations League vilket jag tycker är den mest meningslösa turneringen i världen. Vi måste börja tänka på spelarna, sa han.

Mikael Lustig köper Klopps resonemang och har full förståelse för att klubblagstränarna tycker att det är irriterande att släppa iväg sina spelare till landslagsspel.

- De flesta tränarna ute i Europa har nog samma känsla, men det står ändå mycket på spel i Nations League, speciellt för oss i Sverige är det viktiga matcher. Men jag kan absolut hålla med Jürgen Klopp, säger Lustig.

Janne Andersson fick också frågor om Klopps utspel – men den svenske förbundskaptenen håller inte med.

- Nej, absolut inte. I grunden kan jag möjligtvis förstå, men det här är inget jag har kollat med honom, säger Andersson.

- Men har han sagt så, så tycker han säkert det. Men vi hade kunnat haft fyra matcher den här hösten alldeles oavsett Nations League. Det ställer större krav på oss att få till det, men fördelarna man får med fler tävlingsmatcherna, för det gäller verkligen något i Nations League, den är bra. Nackdelen är förstås att vi får ännu mindre tid att testa och jobba med spelarna.

Publicerad 2018-10-08 kl 19:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons