Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klopp sågade Nations League - Lustig håller med

Sverige (herr)

Jürgen Klopp gick hårt åt Nations League.
Mikael Lustig håller med.
- Det kan jag absolut göra, säger han.

Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp är inte helt nöjd över att släppa iväg sina spelare till olika landslag nu när hans Liverpool är inne i en tuff och viktig period. Efter 0-0 mot Manchester City gick den tyske tränaren hårt åt Nations League.

- Nu ska spelarna sticka iväg och spela Nations League vilket jag tycker är den mest meningslösa turneringen i världen. Vi måste börja tänka på spelarna, sa han.

Mikael Lustig köper Klopps resonemang och har full förståelse för att klubblagstränarna tycker att det är irriterande att släppa iväg sina spelare till landslagsspel.

- De flesta tränarna ute i Europa har nog samma känsla, men det står ändå mycket på spel i Nations League, speciellt för oss i Sverige är det viktiga matcher. Men jag kan absolut hålla med Jürgen Klopp, säger Lustig.

ANNONS

Janne Andersson fick också frågor om Klopps utspel – men den svenske förbundskaptenen håller inte med.

- Nej, absolut inte. I grunden kan jag möjligtvis förstå, men det här är inget jag har kollat med honom, säger Andersson.

- Men har han sagt så, så tycker han säkert det. Men vi hade kunnat haft fyra matcher den här hösten alldeles oavsett Nations League. Det ställer större krav på oss att få till det, men fördelarna man får med fler tävlingsmatcherna, för det gäller verkligen något i Nations League, den är bra. Nackdelen är förstås att vi får ännu mindre tid att testa och jobba med spelarna.

Publicerad 2018-10-08 kl 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto