Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lindelöf och Olsen om medianobben: "Det har blivit uppförstorat"

Sverige (herr)

Förra samlingen vägrade Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf att prata med media.
På måndagen höll båda en presskonferens.
- Det är för att vi vill städa av den här frågan, säger Janne Andersson.

18:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Olsens och Lindelöfs presskonferens i spelaren ovan.

Under den förra landslagssamlingen blev ett stort samtalsämne det faktum att Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf vägrade att prata med media, trots att en av Janne Anderssons ledstjärnor hela tiden har varit att alla spelarna ska vara tillgängliga för media. Då kunde ledningen inte ge något svar på varför men sa att man skulle utvärdera det hela. 

På måndagen samlades landslaget i Stockholm för matcher mot Ryssland och Slovakien. Samlingen startade, som vanligt, med att Janne Andersson höll en presskonferens, och när den var klar intog Olsen och Lindelöf podiet, något som tidigare aldrig har hänt. Av spelarna har det vanligtvis varit lagkaptenen som varit med på presskonferenser, då tillsammans med förbundskapten dagen innan match.

ANNONS

- Det är inte min idé att vi ska prata med media även om jag tycker det är bra. Förbundet har en mediepolicy. Här har vi flera ledstjärnor där media är en del. Alla sportsliga ledstjärnor är mitt ansvar, övriga är landslagschefen Stefan Pettersson som hanterar. Så egentligen är det här ingen fråga för mig. Men vi har utvärderat det, säger Andersson.

- Ibland anpassar vi oss efter önskemål. Man måste vara flexibla. Vi måste vara det. Därför väljer vi nu direkt att städa av den här frågan och att båda spelarna är tillgängliga för media direkt. Därfär gör vi det så här nu. Sedan får vi se hur vi gör nästa gång.

Innan Olsen och Lindelöf fick frågor av media tog presschefen Staffan Stjernholm ordet:

- Önskemålet är att det mesta handlar om landslaget och inte klubblaget.

Därefter fick båda spelarna frågor om varför de inte pratade med media förra gången och om varför de ni väljer att ha en presskonferens.

ANNONS

- Jag bytte klubb i somras. Sist var det första samlingen efter det. Jag visste att de flesta frågorna skulle handla om klubben. Jag ville fokusera på landslaget. Därför valde jag att välja bort det, säger Robin Olsen.

Lindelöf:

- Jag har svarat på den frågan. Jag gjorde mindre media i VM därför att jag ville fokusera på matcherna, säger Lindelöf.

Hur ser du på att din agent var ute i media och var irriterad för att det skrivs för mycket negativt om er två i svensk media?
- Det min agent har sagt har jag inte läst.

- Men det här är inget nytt för mig. Det är så jag fungerar. Jag tycker att folk har gjort det här större än vad det är. Jag måste ju tänka på mig själv. Nu sitter jag här och gör media. Det blev större än vad det är. Media försöker hitta något att skriva om. Nu sitter jag ju här, säger Lindelöf innan presschefen Staffan Stjernholm avbryter:

ANNONS

- Från landslagsledningens sida gör vi individuella anpassningar. Vi tycker inte att det här är dramatiskt. Det kan komma att ske i framtiden igen.

Därefter en fråga till Olsen om hans klubb Roma haft önskemål om mediebiten under landslagssamlingar:

- Klubben säger inte vad jag ska säga eller inte säga när jag är i landslaget, säger han.

Varför valde ni att inte ens prata med media efter matchen mot Turkiet, då hade det knappast kommit frågor om klubbarna?
- Vi förlorade i sista minuten vilket inte var kul. Det var mycket frustration för min del. Det var inget mot media, säger Olsen.

- Man var väldigt irriterad efter matchen. Klart man kunde ha stannat. Men jag kände då att jag behövde smälta det och titta igenom matchen innan jag kunde svara på frågor, säger Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf har fått en hel del kritik för sina insatser i Manchester United och satt senast på bänken. På måndagens presskonferens fick han en fråga om situationen i klubben. Svaret blev kort:

ANNONS

- Nu pratar vi om landslag, säger han.

Hur ser du på att Andreas Granqvist kopplas ihop med Manchester United?
- Nu blir det om klubben igen. Men Granen är en fantastisk människa. Men jag kan inte sitta här och kommentera om vad som skrivs.

Publicerad 2018-10-08 kl 15:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto