Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Andersson om Klopps kritik: "Bra med tävlingsmatcher"

Sverige (herr)

Jürgen Klopp kritiserade Nations League.
Janne Andersson tycker att det finns för- och nackdelar. 
- Det är bra med tävlingsmatcher, säger han. 

17:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se presskonferensen med Janne Andersson i spelaren ovan.

Liverpools tyske tränare Jürgen Klopp riktade nyligen kritik mot upplägget för Nations League, då han anser att det innebär ett lite för tajt spelschema med tävlingsmatcher för spelarna. Tränaren anser i stället att de kan behöva tid att vila. 

- Killarna åker tyvärr i väg igen och ska spela Nations League-matcher, den mest meningslösa turneringen i världen. Sedan hoppas vi på att de kommer tillbaka friska efter att de spelat i den lätta turneringen. Snart kommer Premier League, Champions League och FA-cupen igen. Det är tuffa tider för killarna, sa Liverpool-tränaren under en presskonferens. 

ANNONS

I dag fick Sveriges förbundskapten Janne Andersson en fråga om Klopps kritik och han menade att det både finns för- och nackdelar med turneringen. 

- Nej, absolut inte på det sättet (om man höll med Klopp). Jag kan möjligen förstå det från hans synvinkel. Jag har faktiskt inte pratat med honom och han tycker säkert det. Den här hösten kunde sett ut så här ändå. Vi har fyra tävlingsmatcher och två träningsmatcher, samtidigt som vi redan förra hösten hade en match på torsdagen - Bulgarien borta första samlingen förra hösten,säger han under presskonferensen. 

- Nästa år blir det bara tävlingsmatcher, vilket ställer höga krav på oss att få till det utan olika test. Det är däremot bra med tävlingsmatcher och det kommer verkligen gälla något för oss i alla matcher. Nackdelen är att vi får mindre tid att jobba med spelarna och testa saker. Det finns alltid för- och nackdelar, men det som är bestämt får man förhålla sig till och det gäller i det här fallet också, fortsätter förbundskaptenen. 

ANNONS

Vidare anser Andersson att en av de stora utmaningarna den här samlingen blir att få ihop alla bitar på kort tid med få träningar inför mötet på torsdag med Ryssland i gruppspelet i Nations League. 

- Vi har lite annorlunda läge med tävlingsmatch på torsdag. Det innebär att det är ont om tid den här gången. Vi brukar första dagen sätta oss ner och prata om andra grejer, medan vi på tsidagen har taktiskt snack, men nu får vi ha lite teori redan i kväll, en taktisk träning i morgon och jobba med försvars- och anfallsspel. Sedan är det inte så mycket taktiskt dagen före match, säger Andersson. 

- Jag sitter däremot inte och beklagar mig eftersom den ryske förbundskaptenen är i samma läge och har samma utmaning, fortsätter han. 

Andersson tror heller inte på att särskilt många av de nya spelarna - Kristoffer Peterson, Mikael Ishak, Sebastian Andersson och Kristoffer Olsson - får chansen mot Ryssland. 

ANNONS

- Jag brukar alltid säga att jag vill se de på plats först. Jag tycker också att om man ska prestera i skarpt läge, så ska man även ha chans att vara förberedd på det. Det har redan innan varit ont om tid för det och det är ännu svårare den här gången. Vi får se hur det ser ut på våra två kollektiva träningar, men rent spontant kommer jag nog inte prova så mycket på torsdag. Det vore inte schysst, då man ska ha bra förutsättningar för att prestera bra. 

Publicerad 2018-10-08 kl 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto