POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
43v

Forsbergs hyllning till Zlatan: "Inspirerade mig"

Emil Forsberg fick en nytändning efter EM 2016. Kritiken han tog emot under mästerskapet fick honom att jobba hårdare och utvecklas.
"Kanske var det Zlatan som inspirerade mig?", skriver han på Players' Tribune.

På hemsidan The Players' Tribune har spelare som Rahem Sterling och Romelu Lukaku delat med sig av sina livshistorier. Inför morgondagens match mot Mexiko har Emil Forsberg valt att göra detsamma.

I det långa reportaget berättar spelaren bland annat om sitt första mästerskap med Blågult, EM 2016 - en turnering som inte gick som planerat.

"Vi hade slagit våra värsta rivaler, Danmark, i playoff till EM 2016. Jag var så taggad - det skulle bli min första turnering med landslaget. Vi hade ett bra lag. Vi hade Zlatan Ibrahimovic. Jag var så exalterad. Så hur gick det? Vi slutade sist i vår grupp", skriver Forsberg på Players' Tribune.

Tiden efter var inte lätt för Forsberg. Kritik tog hårt på den då 24-årige mittfältaren.

"Det var en katastrof. Folk i Sverige slaktade oss. Zlatan och jag hade varit de två spelare som folk förväntade sig skulle leverera, så vi fick höra om det. Om du läste i media hade du kunnat tro att jag gjorde självmål i samtliga matcher".

Motgångarna fick honom dock att växa. Den efterföljande säsongen spelade han bättre än någonsin och svarade för åtta mål och 19 målgivande passningar för sitt RB Leipzig.

"Jag tänkte, glöm EM - det är historia nu. Det kommer en ny säsong och jag ska bli kung. Sedan dök en röst upp i huvudet på mig. 'Ska jag bli kung? Sa du verkligen det?'. Kanske var det Zlatan som inspirerade mig! Men jag tänkte verkligen så".

Publicerad 2018-06-26 kl 14:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå