Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Raseriet efter Tysklands magplask: "Det är en skam - en tragisk komedi"

Fotbolls-VM 2022

Respass i VM-gruppspelet - för andra året i rad.
Tyskland lider för tillfället, menar Fotbollskanalens expert på tysk fotboll.
- Man har nått en ny lägsta nivå, säger Keven Bader.

4:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Tyskland-Costa Rica i spelaren ovan.

Hur stort misslyckande är det här uttåget?
- Att Tyskland åkte ur gruppspelet i VM 2018 var ett fiasko. Att göra desamma igen är en skam. Tyskland har nått en ny lägsta nivå, en nivå som ingen trodde ens var möjlig att falla ner till. Detta är en tragisk komedi!

Vad är det som inte fungerar?
- Det är många faktorer som inte vill stämma överens. Först och främst målskyttet. Att bjuda på fint, fartfyllt kombinationsspel är inte värt något om man inte sätter sina chanser. Redan efter 25 minuter mot Costa Rica borde Tyskland ha gjort tre mål, desamma gäller i matchen mot Japan. Sedan är försvarsspelet under all kritik. Det är mer en regel än undantag att Tyskland bjuder på tre till fyra nonchalanta missar i en och samma match.

ANNONS

Tittar man på truppen, kvalitén och potentialen så är det ett mysterium att man lyckas med denna bedrift. Detta är rent av en skandal!

Hur kommer det här påverka Tyskland som fotbollsnation?
- Tyskland som fotbollsnation lider något enormt nu. Ingen trodde i sina vildaste fantasier att man skulle få återuppleva vanhedern från 2018. Landslaget måste trycka på "reset knappen" och bokstavligen börja om från ruta noll. Vända på varje sten som finns och utvärdera hur man ska ta sig an framtiden. EM 2024 i Tyskland är runt hörnet - frågan är i vilket slag hemmanationen ställer upp då. Hoppet om en magisk mästerskapssommar har aldrig känts längre bort än i detta nu.

Publicerad 2022-12-01 kl 22:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto