Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Janne Andersson markerar mot Qatar - åker inte till VM

Sverige (herr)

BELGRAD. Janne Andersson nobbar en resa till Qatar under VM.
Det berättar nu förbundskaptenen.
- För mig blir det en markering, säger han till Fotbollskanalen.

1:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Det hårt kritiserade världsmästerskapet i Qatar lyckades Sveriges herrlandslag inte kvala sig in till. Svenska Fotbollförbundet kommer dock vara representerat på plats under VM. Men förbundskaptenen Janne Andersson har fattat beslut om att nobba en resa dit då.

När Fotbollskanalen frågar under fredagskvällen svarar Andersson:

- Jag kommer inte åka. Sedan får vi se om någon annan av oss gör det. Det är klart att det är ett stort evenemang och vi har människor som jobbar med fotboll och som det är bra för att följa fotbollen som spelas. Men jag kommer personligen inte åka dit.

Varför?
- Ska vi åka så ska vi åka med så få som möjligt. Då har jag kollegor som jobbar mer med att kolla på motstånd och efter trender i spel. Den 9 oktober lottas EM-kvalet och då vet vi vilka av de som spelar i Qatar som vi får möta, till exempel. Det är andra som har de rollerna och dessutom blir det för mig en markering genom att inte åka. 

ANNONS

Blir det Peter Wettergren (assisterande förbundskapten) eller någon av era spioner som åker?
- Det kan det bli. Vi har inte kommit så långt i resonemanget.

- Jag hade jättegärna åkt på ett VM och tittat på matcher men om jag inte måste åka så finns det ett signalvärde i om jag inte gör det. Det är bättre att vi åker så få som möjligt och att de som mer har de här rollerna i sådana fall åker.

Andersson säger också:

- Jag har fattat beslutet helt själv utan att prata med någon annan.

Nyligen meddelade SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till SVT att man kommer finnas på plats i Qatar under VM. Dels för att de tillhör en Uefa-arbetsgrupp rörande mänskliga rättigheter som ska träffas i värdlandet under VM.

- Vårt engagemang i Qatar har alltid varit långsiktigt och därför är det viktigt för oss att fullfölja det engagemanget, sa Nilsson till SVT och fortsatte:

ANNONS

- VM är ju det största som händer inom fotbollen och är en möjlighet även för vår sportsliga sida att se trender inom fotbollen och få möjligheten att scouta framtida motståndare.

Publicerad 2022-09-23 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto