Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wålemark: "Jag vågar inte svara på den frågan - jag vägrar"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Patrik Wålemark, 20, har tagit en plats i A-landslaget.
Innebär det att han därmed är bäst i familjen?
- Jag vågar inte svara på den frågan, säger Feyenoord-spelaren till Fotbollskanalen och skrattar.

3:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Wålemark i spelaren ovan.

Pappa Jens har gjort avtryck i klubbar som Gais, Örgryte och Ljungskile. Farbror Bo har spelat upp Ljungskile från lägre divisioner till allsvenskan. Farbror Jörgen har även han varit en tung pjäs i Ljungskile, men också varit utlandsproffs i länder som Skottland, Norge och på Cypern. Kusin Teodor har varit en del av Häckens verksamhet. Dessutom var farfar Bror en kugge på Ljungskiles resa mot toppen, bland annat som lagledare.

Nyblivne A-landslagsmannen Patrik Wålemark har en släkt som innehåller många starka fotbolls-cv. Men nu är han först i familjen med att bli uttagen i Blågult - så är det därmed spikat att han är den av alla Wålemarks som tagit sig längst inom fotbollen?

ANNONS

När Fotbollskanalen under onsdagen frågar Feyenoord-yttern om han är bäst i familjen i och med landslagsplatsen vill han hålla låg profil, trots tidigare uttalanden om att han har siktet inställt på att nå längre än övriga i släkten.

- Jag vågar inte svara på den frågan. Det får de säga (vem som är bäst), de andra i familjen, säger Wålemark och ler lurigt.

20-åringen är rädd för gliringar och mothugg hemifrån.

- Jaja, herregud. Det blir mycket mothugg.

När det påtalas att de andra i familjen inte kan skryta med något spel i Blågult svarar Wålemark med ett skratt.

- Men de ser det säkert på sitt sätt. Jag kommer inte svara på den frågan i alla fall, jag vägrar.

En sak är dock säker: den tidigare Häcken-spelaren är väldigt stolt över att ha tagit steget från U21- till A-landslaget.

- Stort, underbart. Jättekul att få vara med de stora grabbarna. Jag har drömt om det här sedan jag började gå. Så det är jättekul.

ANNONS

Hur reagerade du när du fick beskedet om att du skulle vara med?
- Jag blev jätteglad. Jag ringde familjen direkt. Det är en dröm som jag har haft sedan jag var liten.

Hade du det på känn?
- Ja, det hade jag väl. Jag tycker det har gått bra för mig den här säsongen i Nederländerna. Så jag hade det väl lite på känn. Sen när jag fick det på papper så var det riktigt skönt.

I januari i år bytte han Häcken mot Feyenoord och under den nystartade säsongen i Nederländerna har Wålemark fått allt mer speltid.

- Jag trivs skitbra. Första sex månaderna handlade väl mycket om att komma in i det. Nu har jag verkligen kommit in i spelet och fått starta de flesta matcherna, så det har känts skitbra.

Han nämner att han främst utvecklat sin fysik sedan flytten till Eredivisie.

- Jag har fått lite större lungor. Jag orkar göra min grej mer, under längre perioder av matcherna. Fysiken gör att mina kvaliteter har kommit fram mer.

ANNONS

Vad har du för förväntningar på den här samlingen?
- Jag är här med Sveriges bästa spelare så det finns mycket att ta in och lära. Sen, oavsett var jag är vill jag alltid ha speltid och konkurrera. Det är det jag är här för.

Vad tror du om dina chanser till speltid?
- Jag tror det finns chans. Sen är det många spelare som har varit med här länge. Men jag hoppas på speltid.

Sverige ställs mot Serbien och Slovenien i Nations League. Matcherna kommer avgöra om Blågult lyckas hänga kvar i turneringens B-division eller inte.

Publicerad 2022-09-21 kl 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto