Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Självkritiska Blågult-stjärnor flaggar för taktiska förändringar: "Ingen visste vart vi skulle gå"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. "Back to basic", åtminstone defensivt.
Det är beskedet kring Sveriges taktik efter floppsamlingen med 4-3-3 senast.
Men vad innebär det?

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan.

Under senaste samlingen, i juni, lanserade det svenska herrlandslaget ett nytt spelsystem. 4-3-3 med en offensivt vinklad triangel på det centrala mittfältet. Men det blev ingen succé. Flera spelare saknades och Blågult förlorade tre av fyra matcher, vilket gör att man riskerar att ramla ur Nations Leagues B-division under den pågående samlingen.

Spelarna i landslaget är självkritiska när de blickar tillbaka mot sommarens matcher.

- Förra samlingen var väldigt dålig, det är inget att hymla om. Vi får försöka lära oss av det och vi vill se mycket bättre ut den här samlingen, säger vänsterbacken Ludwig Augustinsson.

ANNONS

Emil Forsberg:

- Det är bara upp på hästen igen och det ska bli kul att försöka leverera två bra landskamper med ett intensivt spel. Det handlar om att vinna tillbaka det där, känslan av att alla känner att vi är ett bra landslag.

Forsberg berättar att det kommer bli taktiska justeringar till matchen mot Serbien på lördag.

- Vi kommer återgå till lite "basics" men i det offensiva har vi idéer om hur vi ska bli bättre.

Vad är "basics"?
- Det som har varit vår styrka under en längre tid, att alla vet vad vi ska göra i försvarsspelet och i det kollektiva spelet. Vi kände väl alla, utifrån hur vi pratat inom gruppen, att ingen riktigt visste vart vi skulle gå (på planen) och så. Men i det offensiva kommer vi ha idéer om hur vi ska skapa fler målchanser och vara ännu mer dominanta.

- Det jag tror alla kunde se under de matcherna är att det fanns en väldigt stor osäkerhet i försvarsspelet, i hur vi skulle pressa, försvara oss och stå. Jag tror vi alla kände att om vi kan slipa till det och få tillbaka stabiliteten som vi haft kommer det ge oss mycket. Vrider vi också på det offensiva och hittar nya idéer där kan det nog bli väldigt spännande.

ANNONS

Augustinsson är inne på samma linje.

- Vi var lite osynkade. I pressen och defensiven satt det inte riktigt fullt ut. Offensivt kändes det som att det fanns intressanta grejer att ta med. Men defensivt så satt det inte. Vi satt inte ihop. Vi släppte in många fler mål än vad vi brukar göra. Nu får vi se hur ställer upp på lördag, vi kommer säkert justera några små grejer. Vi vill skruva på saker så att vi kan ta laget till nästa nivå, säger Aston Villa-backen.

Han bekräftar att det kan bli positionsförändringar på planen.

- Så kan det bli. Men det kan handla om smådetaljer. För er skulle det nog kunna se rätt likt ut, men det är smågrejer och sådär. Ni får se, säger Augustinsson.

Emil Forsberg vill inte ge ett rakt besked kring om han kommer fortsätta spela centralt som senast eller återgå till att ha en position som utgår från kanten.

ANNONS

- Ni har ju sett mig spela ett tag. Jag vandrar lite överallt ändå. Det viktigaste är att laget gör det bra. Jag har varit med så pass länge nu att jag vet lite kring hur jag ska ligga, både i försvar och anfall. Vi har några idéer, så vi får se på lördag, säger "Mini-Foppa".

Publicerad 2022-09-22 kl 12:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto