Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nations League-rysaren: Sverige kan hamna i andra seedningsgruppen i EM-kvallottningen

Sverige

Sverige är i ett tufft läge i Nations League.
Nu skriver Expressen att det fortfarande finns en liten chans för Blågult att hamna i den andra seedningsgruppen i EM-kvallottningen - som baseras på just Nations League. 

30:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Anderssons senaste presskonferens i spelaren.

Nästa år inleds kvalet till EM i Tyskland 2024. Under tisdagen gick Uefa ut med förutsättningarna inför lottningen den 9 oktober i Frankfurt. Tyskland är inte med i lottningen, då landslaget är direktkvalificerat för mästerskapet, medan Ryssland inte får delta med anledning av landets invasion av Ukraina. Därmed är det totalt 53 olika landslag som lottas in i tio grupper - sju grupper om fem lag och tre grupper om sex lag.

Landslagen är seedade utifrån Nations League-rankingen - som blir klar efter det pågående gruppspelet - och uppdelade i sex seedningsgrupper. Frågan är då vilken seedningsgrupp som Janne Anderssons svenska landslag kan tänkas hamna i?

ANNONS

Andersson uttalade sig tidigare i veckan om att det inte är möjligt för Sverige att hamna i den första eller andra seedningsgruppen, men nu rapporterar Expressen - utifrån kontakt med Uefa - att det finns en liten chans för Blågult att hamna i den andra seedningsgruppen, som består av tio olika landslag. 

Anledningen till det är, enligt tidningen, att Tyskland, som är i A-divisionen inte är med i kvalet, och därmed kommer gruppettorna plus den bästa grupptvåan i B-divisionen att vara en del av den andra seedningsgruppen. Sverige kan bli bästa grupptvåa i B-divisionen, men det avgörs först efter att alla grupptvåors resultat mot det sämst placerade lagen i grupperna räknats bort. Detta då en grupp i B-divisionen innehåller tre lag med anledning av att Ryssland inte är med i turneringen.

ANNONS

Enligt Expressen är just nu Island bästa grupptvåa med tre poäng och noll i målskillnad, medan Sverige har noll poäng och minus tre i målskillnad. 

Samtidigt skriver tidningen att Sverige inte kan hamna i den fjärde seedningsgruppen. Därmed blir Blågult seedat i andra eller tredje gruppen - beroende på resultaten i de sista omgångarna i Nations League-gruppspelet.

Just nu är Sverige i tredje seedningsgruppen inför lottningen till EM-kvalet.

Fotbollskanalen söker Blågults landslagschef Stefan Pettersson. 

Publicerad 2022-09-20 kl 19:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto