Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Löftet från Gerrard ger Augustinsson tro på succé i drömligan: "Alltid varit ett mål"

Premier League

STOCKHOLM. Ingen speltid än i Premier League.
Men Ludwig Augustinsson tror att på att det kommer lossna i Aston Villa.
- Chanserna kommer dyka upp, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

3:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Ludwig Augustinsson i spelaren ovan.

Han var inte förstavalet i La Liga-laget Sevilla och när möjligheten att flytta till Premier League dök upp tvekade han inte. I mitten av juli presenterades Ludwig Augustinsson av Aston Villa, som lånat in svensken över den pågående säsongen. Avtalet mellan klubbarna sägs också innehålla en köpoption.

28-åringen väntar fortsatt på att få göra tävlingsdebut för sin nya klubb.

- Jag valde att ta steget till Premier League. Det har alltid varit ett mål och en dröm. Aston Villa låg på väldigt mycket och då kände jag att det var något jag ville göra. Men jag visste samtidigt att det var hård konkurrens där och att det kanske inte skulle bli så mycket speltid till en början, säger Augustinsson.

ANNONS

Vad är det som gör Premier League speciell för dig?
- Det är den bästa ligan i världen. Det är den mest hajpade ligan i världen. Det var den ligan som jag tittade mest på när jag var liten. Och jag tycker att de bästa lagen och spelarna är där. Det går fortast och är högst nivå generellt.

Planen var att svensken skulle ha gjort debut redan. Men en smäll stoppade honom.

- Jag hade lite otur när jag missade en cupmatch som jag skulle ha spelat. Den matchen hade hjälpt mig att komma in i det direkt.

- Jag tror speltiden kommer stegras framöver. Jag är positiv.

Vad säger din tränare Steven Gerrard?
- Jag har väl fått signalerna att de är nöjda med jag visat upp. Han har sagt till mig att kriga på och att chanserna kommer.

En öppning för Augustinsson är att hans konkurrent om vänsterbackspositionen i Aston Villa, Lucas Digne, åkt på en skada som gör att han rapporteras bli borta i flera veckor.

ANNONS

- Jag visste faktiskt inte om det, jag hörde om det precis nu. Först och främst är det alltid tråkigt när en lagkamrat och en vän blir skadad. Men det är klart att det öppnar chansen för andra och mig. Men vi kommer behöva alla spelare om vi ska göra bra resultat den här säsongen och det kommer vara många matcher framöver. Oavsett om han är skadad eller inte tror jag chanserna för mig kommer dyka upp.

Publicerad 2022-09-22 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto