Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olsson om att kallas för en svensk Julius Caesar: "Är inte varje dag"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Kristoffer Olsson skiftade Anderlecht mot Midtjylland.
Och kallas redan för "en svensk Julius Caesar" i Danmark.
- Alltid kul att få beröm, säger han.

5:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Kristoffer Olsson i spelaren ovan.

Sommaren 2021 köpte Anderlecht loss Kristoffer Olsson från Krasnodar. Mittfältaren skrev på ett fyraårskontrakt med förhoppningen att karriären skulle lyfta ytterligare.

Men tiden i Anderlecht blev inte som han hoppats och efter ett tag hamnade han utanför startelvan.

Ett år senare, i augusti 2022, lånades han ut till danska Midtjylland.

- Främst för att få spela fotboll. Det är ändå därför man spelar, för att vara ute på planen. Sedan lite med spelglädje och energi. Jag kände att det var en bra möjlighet. På den här korta tiden känns det som att det varit superbra. Jag känner en otrolig glädje och energi som jag kanske inte har haft på ett tag, säger han till Fotbollskanalen, och fortsätter:

Annons

- Jag har alltid känt att jag vill spela, oavsett vilken nivå. Sedan är det klart att man vill spela på högsta nivån så mycket som möjligt, men också för att utvecklas, för att känna att man spelar och är på g hela tiden. Det är viktigt för mig. Det beror nog också på vilken nivå man är på. Det kanske är en skillnad på att vara en bänkspelare i Barca jämfört med att vara bänkspelare i Anderlecht.

Hur sammanfattar du tiden i Belgien?
- Jag hade ett ganska bra halvår i början där jag fick spela mycket och kom in i det bra. Sedan fick jag lite skador, hamnade utanför laget och så kom en ny tränare. Men jag vill inte fokusera för mycket på att titta tillbaka. Det var ett halvdant år. Men man lär sig av sådant och nu fokuserar jag på här och nu.

Var det här steget viktigt för ditt landslagsspel?
- Delvis. När man byter en klubb så är det inte bara att man tänker: nej men om man skulle ta och byta klubb. Det är klart att man tänker i det stora också. Men främst handlade det om att vara här och nu. Jag behövde en nytändning och jag behövde spela. Sedan var det ett plus att jag hade varit i klubben tidigare och visste vad det betyder att vara där.

Annons

Och man kan lugnt säga att Kristoffer Olsson har fått en bra start i Midtjylland. Senast blev det seger med 2-1 mot toppkonkurrenten FC Köpenhamn, och innan det imponerande 5-1 mot italienska Lazio i Europa Leagues gruppspel, och efteråt hyllades den svenske mittfältaren rejält.

Olsson fick högsta betyg i tidningen BT med motiveringen:

"Fulländade en perfekt 'midtjysk' mittfältsinsats. Olsson ägde mittfältet som en svensk Julius Caesar. Han hade "unfinished business" i Herning och vände tillbaka i somras - och en kväll som den här förstår man varför han har gjort 40 landskamper för Sverige. Våldsam nivå".

När Kristoffer Olsson nu får en fråga om hur han ser på att kallas en svensk Julius Caesar säger han:

- Jag fick höra det. Det är kul. Alltid kul att få beröm. Det var en bra match. Kul för laget och för mig själv att känna att man presterar. 5-1 mot Lazio är inte varje dag. Det var en fin skalp. Det var bra och behövdes för laget.

Annons
Publicerad 2022-09-21 kl 08:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto