Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Musovic tystade kritiker efter VM-rekord: "Väntat på att arbetet ska ge frukt"

Sverige (dam)

AUCKLAND. Zecira Musovic har kritiserats.
Mot USA tystade hon varenda en utav dessa kritiker.
- Det är ett målmedvetet arbete som jag väntat på att det ska ge frukt, säger hon. 

2:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Hannah McKay/Bildbyrån och Mathias Bergeld/Bildbyrån

I spelaren ovan ser du en intervju med Zecira Musovic.

För vissa sker framgången över en kväll, för andra krävs det en livstid av dedikation. För Zecira Musovic har det varit en blandning. I bästa möjliga match visade den svenska målvakten upp vad hon går för – det var i åttondelsfinalen mot USA som hon stod för elva räddningar och höll nollan, fler än någon annan målvakt inom VM på damsidan någonsin.  

Och på så sätt tystade hon alla som någonsin har tvekat.  

- Hade inte jag trott på mig själv så hade jag inte stått här i dag. Jag tror att det är många som ifrågasatt några av besluten jag har tagit, några av mina karriärsval. Det är klart att man varit ifrågasatt längs med vägen som det är på den här nivån, säger hon och fortsätter:  

Annons

- Men det viktigaste är att jag har haft mina nära och lära som har trott på det. Inte minst att jag har trott på det själv, och det är jag väldigt glad över det i dag.  

Bland annat är det just klubbvalet Chelsea som har kritiserats, där Musovic lämnade platsen som förstakeeper i Rosengård till att bli en andrakeeper – ett val som hon menar har gett henne en hel del när hon haft kniven mot strupen inte minst i åttondelsfinalen.  

- Jag älskar utmaningar och dras till saker som är obekväma. Jag har fått testa mig själv och jag har tittat på målchanserna och statistiken, det är en ganska onormal match. Ganska mycket aktioner, stora aktioner. Det är så mycket arbete som jag har lagt ner. Inte bara för att göra räddningarna, utan det mentala. Att kunna läsa av momentum i en match och att kunna hjälpa laget på det sättet. Det är många års arbete på många olika plan som jag tror att man inte ser utifrån. Det är ett målmedvetet arbete som jag bara väntat på att det ska ge frukt.  

Annons

Hyllningarna har kommit världen över. Inte minst har folk hittat in på 27-åringens sociala medier. Musovic har sedan mötet med USA fått närmare 85 000 följare och håller därmed på att gå om Magdalena Eriksson och bli den tredje mest följda spelaren i landslaget efter Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani.  

- Det trollade in några följare och massa, massa kärlek och stöd och uppmuntran. Framför allt känns det som att vi har fått med den svenska befolkningen här fram mot Japan, så det är skitkul.  

Hon har inte riktigt tagit in vad som skrivits till henne.  

- Jag har inte plats känner jag. Jag vill så gärna svara allihopa och visa min tacksamhet och någonstans tacka för det jag har fått. Men det är ett lyxproblem att det är omöjligt. Självklart har jag tagit del av en del och jag är väldigt glad över det.  

Annons
Publicerad 2023-08-09 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto