Sverige besegrade Argentina - nu väntar USA i åttondelsfinal

Sverige (dam)

Sverige är utan poängtapp vidare i VM.
Efter segern mot Argentina väntar nu USA i åttondelsfinal.
- Det är ett bra styrkebesked, säger Rebecka Blomqvist till Viaplay efter matchen.

Se höjdpunkterna från Sverige-Argentina matchen i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: FEM SPANINGAR: "USA sargat - det ska Blågult ta hem"

Sverige hade redan säkrat avancemang från gruppspelet, efter att ha krossat Italien i den andra gruppspelsomgången.

När den svenska startelvan kom stod det klart att det blev en rad förändringar i svenska startelvan. Närmare bestämt nio stycken. Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt fortsatte tillsammans i mittlåset, i övrigt fick nio spelare chansen från start för första gången i detta världsmästerskap.

Caroline Seger blev i och med starten historisk och tangerade Hedvig Lindahls rekord för flest VM-matcher för Sverige. Matchen mot Argentina blev Segers 20:e VM-match.

Matchen då?

Sverige tog tag i bollinnehavet inledningsvis men de stora målchanserna saknades för båda lagen och den första halvleken förblev mållös.

Efter 40 minuters spel så drabbades Argentina av ett bakslag när Bonsegundo bars ut på bår efter att hon till följd av en riktningsförändring lagt sig ner i gräset i smärtor.

Peter Gerhardsson agerade i paus genom att byta in Elin Rubensson och Caroline Seger klev av.

Efter 66 minuters spel skulle det svenska genombrottet komma. Sverige tog ledningen efter att Sofia Jakobsson serverat Rebecka Blomqvist som med pannan satte dit 1-0 för Sverige.

Det var Blomqvists andra mål den här turneringen efter att hon gjort sitt första mot Italien.

Sverige kunde sedan hålla undan för sin 1-0-ledning och i slutskedet satte Elin Rubensson dit 2-0 från straffpunkten.

Sverige säkrade därmed sin tredje raka seger i mästerskapet och eftersom att man vinner gruppen väntar nu grupptvåan USA i åttondelsfinal.

- Det var lite kämpigt under den första halvleken men vi nöter ner dem och vi känner att chanserna kommer komma och sen sätter vi det dem, det kan vara en svår match att spela, men vi löser det bra. Det är ett bra styrkebesked, säger Rebecka Blomqvist till Viaplay efter matchen.

Sverige: Falk - Sandberg, Eriksson, Ilestedt, Lennartsson - Seger, Janogy, Bennison - Schough, Blomqvist, Jakobsson

Argentina: Correa - Cruz, Braun, Sachs, Stabile - Nunez, Bonsegundo, Cometti, Ares, Banini - Larroquette

Publicerad 2023-08-02 kl 10:57